Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Kakaós kalács (finom;) recept

Kakaós kalács (finom;) recept

A Kakaós kalács (finom;) hozzávalói:
Tésztához:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej
3 tojás sárgája
csipet só
6 dkg cukor
2 evőkanál étolaj
Krém:
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kakaó


A Kakaós kalács (finom;) elkészítési módja:
Felfuttatjuk az élesztőt a 4 dl tejben. A tésztához valókat összegyúrjuk. 6 egyenlő részre osztjuk, konyharuhával letakarva kelesztjük. Nagyon lágy tésztát kapunk, erősen lisztezett deszkán dolgozunk. Kisodorjuk vékonyra a részeket, megkenjük a krémmel. Hármat összefonunk. Zsírozott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tojássárgát elkeverünk tejjel, és ezzel megkenjük. A végén durvára vágott diót szórunk rá. Előmelegített sütőben sütjük.

Aki a kevésbé édes dolgokat szereti annak ajánlom.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kakaós kalács (finom;) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook