Teflonkenyér recept
150 perc
A Teflonkenyér hozzávalói:
50 dkg finomliszt
3,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál olaj
A Teflonkenyér elkészítési módja:
Kenyérsütőgépben dagasztom, aztán kézzel átgyúrom. Ilyenkor lehet tetszés szerint magokat (len-, napraforgó-, tökmag, stb.) gyúrni bele. Jénai edény alját és oldalát néhány csepp olajjal átkenem, ebbe teszem a tésztát. Vizes kézzel megsimogatom, 3 helyen éles késsel megvágom, tetejét magokkal megszórom. 15-20 percig kelesztem. Sütése: a sütő aljába kis edényben vizet teszek, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm a cipót.
Megjegyzésem: ez most nálunk a kedvenc. Olyan kalácsos, könnyű kenyér, hasonló, mint amit régen teflonkenyér néven lehetett venni.
Már több fajta lisztből is kipróbáltam, ízlett a családunknak! :)
Édes kenyérnek is lehet készíteni: akkor az 1 evőkanál só helyett csak 1 kávéskanálnyit teszek bele.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. okt. 2. 20:08
A teflonkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.