Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kacsacomb és tepertő sütése fórum

Kacsacomb és tepertő sütése (beszélgetés)


12. andilaci (válaszként erre: 11. - Panna.33)
2022. júl. 15. 19:13
👍🏻
2022. júl. 14. 19:43

én külön szoktam.

A hájat, hogy bőrös hájat kevés vízzel és sóval egy lábosban szoktam a gázrózsán alacsony lángon, hogy a combot pedig egy fedett edény én a Sütőben általában jénai tálban. arra is csak sót és erre igen kevés vizet teszek.

10. Napsugár8 (válaszként erre: 9. - Alessandro)
2022. júl. 14. 18:21
...és a végére egy csésze citromos tea! :))
9. Alessandro (válaszként erre: 8. - Napsugár8)
2022. júl. 14. 18:11
A zalai nagymamám olyankor mindig dobott be pár darab krumplit a sütőbe héjastul és amikor kisült a töpörtyű, mindig az volt a körete. Haj, de finom is volt a frissen sült töpörtyű a kevéske kis zsírral meglocsolt sült krumplihoz. Pláne, ha egy darab sült liba vagy kacsamáj is került mellé. Annál csodásabb vacsoránk talán még sosem volt. 😋
8. Napsugár8 (válaszként erre: 6. - Alessandro)
2022. júl. 14. 16:11
Igen, mert ahogy belerakták a zománcos lábasba, tepsibe a kacsát, libát, akármit (nálunk még a háj is mellé fért!), egy pici vizet alá, és födő alatt szépen elkezdett párolódni. Az egyre melegedő vízben a combom levő háj is, és a mellé rakott háj is elkezdett sülni, és egyre több zsiradék került a hús alá... Persze a töpörtő hamarabb készen lett, azt ki lehet szedni, és esetleg egy külön edényben teljesen zsírjára sütni, hogy valóban finom, ropogós töpörtő legyen! Hu! De finom vacsi volt az!
7. libikóka (válaszként erre: 1. - Loretta16)
2022. júl. 14. 14:20
Külön:)
6. Alessandro (válaszként erre: 1. - Loretta16)
2022. júl. 14. 14:18

Én is külön sütném fenti lábasban, de egyáltalán nem szükséges teflon edény egyik sütéséhez sem.

Régen is kisütötték a disznó zsírszalonnáját vagy éppen a kacsa, liba, vagy tyúkzsírt nagyanyáink, pedig akkor még nem nagyon volt olyan huncutság, hogy teflon bevonatos edény. Inkább csak zománcozott vagy legfeljebb vasedények voltak és jobb helyeken gáztűzhely, vagy még az sem, csupán fatüzeléses sparhelt volt.

Mégis milyen finom ételeket tudtak rajta sütni nagyanyáink. 😋

5. Loretta16 (válaszként erre: 3. - 2ed59278d8)
2022. júl. 14. 13:32
Nagyon köszönöm, így fogom csinálni! Igen, gondoltam, hogy nem azonos a sütési idő. :)
4. bozsu55 (válaszként erre: 2. - Papája)
2022. júl. 14. 13:31
👍
3. 2ed59278d8 (válaszként erre: 1. - Loretta16)
2022. júl. 14. 13:29
Szerintem a háj, mivel kevesebb a sütési ideje külön sütném, vagyis én külön sütöm. A combot kissé besózom borsozom, majd kevés kisült kacsaháj zsírban tenném fel sülni, melybe fokhagymát is teszek. Lehet sütőbe is, de nekem a magasabb falú teflon is jó. Sokan, sokféle képen csináljuk, csak ne legyen száraz, arra ügyelni kell. A maradék zsírt, amiben a kacsa sült összekeverheted a hájból lett zsiradékkal. Jó sütögetést!
2. papája (válaszként erre: 1. - Loretta16)
2022. júl. 14. 13:11
Sajnos, csak a far-hát sütésének receptjét ismerem...
2022. júl. 14. 12:59
Kacsacombot szeretnék hétvégén sütni, hagyományos módon. Van kacsahájam is, azt is meg szeretném sütni. Lehet együtt sütni, tepsiben, vagy inkább fent csináljam a pörcöt, lábasban? Köszi, ha segítetek!:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook