Finom a kacsacomb? (tudásbázis)
igeeen!
tegnapelőtt sütöttem, ma meg Márton-ap lévén a piacon jól bevásároltam libamellet, kacsacombot, libacombot.
Én majdnem minden héten sütök vagy libát, vagy kacsát.
vörös hús, de nagyon finom.
én úgy készítem, ahogy a Sthal könyvben olvastam: előző nap a kacsacombokat megtisztítom és jól besózom és kakukkfűvel fűszerezem.
Másnap a tűzhelyre a legkisebb lángra felteszem párolni két kacsacombonként 0,25 dl pálinka és 0,25 dl vízben. Ha már jó puha a bőrét a sütőbe rápirítom. Párolt káposzta és tört burgonya illik hozzá.
Valamelyik nap láttam egy főzősműsorban és olyan guszta volt:)
Soha nem ettem még kacsahúst, csak sertés és csirkehúst eszük.
Ki akarom próbálni, de mi van ha nem ízlik?:)
Drágább, mint a csirke?
További ajánlott fórumok:
- Mi finomat ettél ma?
- Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni?
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Hogyan lehet kollégának finoman a tudtára adni, hogy kellemetlen nagyon a szaga?
- Ti a kacsacombot előbb pirítjátok aztán pároljátok vagy fordítva?
- Sült kacsacomb