Sült kacsacomb (beszélgetés)
Köszönöm szépen! ☺️
Boldog karácsonyt! 🎄
Először serpenyőben, vastagabb bőrével lefelé süsd pár percig, míg a zsírja kicsit kisül. Utána forditsd meg. Nem kell, hogy átsüljön, nem az a cél.
Vedd ki a serpenyőből és tedd át egy tepsibe, a bevagdosott bőrével felfelé. Tehetsz ra még fűszereket (pl.majorannát), ha szeretitek. Csak a saját zsírját öntsd rá, semmlyen más zsiradékot ne. Nagyon pici vizet tehetsz alá. Fedd le es süsd át. A végén ved le a fóliát vagy a fedőt és pirítsd pirosra a bőrét. Szándékosan nem irtam időt, látni fogod, ha kész. Ne süsd túl, nehogy kiszáradjon.
A zsírját öntsd ki egy kis edenybe, es ha ketté vált, a tetejéről leszedheted a kacsazsírt,azt érdemes eltenni későbbre. Bármi jobb lesz tőle, kivéve a mákos tészta. :D
Jó étvágyat és kellemes karácsonyt! 😊🎄
Ez sok mindentől függ. Milyen állagú húst szerettek, mennyi van a tepsiben, stb.
Én beteggé szeretem sütni és nem gyorsan, hanem fokozatosan.
További ajánlott fórumok:
- Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Sóban sült csirke. Próbálta már valaki?
- Mivel fűszerezzem a sült kacsamellet, combot?
- Finom a kacsacomb?
- Ti a kacsacombot előbb pirítjátok aztán pároljátok vagy fordítva?