Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sült kacsacomb fórum

Sült kacsacomb (beszélgetés)


2022. jan. 2. 10:47
Ja, és a desszert: lúdláb.
2022. jan. 2. 10:46
Sült kacsacomb és főtt libaláb. (vagy másnéven a kaparója)
9. c85d1d200b (válaszként erre: 8. - C85d1d200b)
2021. dec. 23. 23:01
A nagyabyam csak megsutotte a kacsakat, de azok is tomottek volak.
8. c85d1d200b (válaszként erre: 1. - Sütikee)
2021. dec. 23. 22:57
En konfitalnam, es a vegen perzselnem glillen
7. Sütikee (válaszként erre: 6. - Secret8)
2021. dec. 23. 22:31

Köszönöm szépen! ☺️

Boldog karácsonyt! 🎄

6. secret8 (válaszként erre: 1. - Sütikee)
2021. dec. 23. 22:30

Először serpenyőben, vastagabb bőrével lefelé süsd pár percig, míg a zsírja kicsit kisül. Utána forditsd meg. Nem kell, hogy átsüljön, nem az a cél.

Vedd ki a serpenyőből és tedd át egy tepsibe, a bevagdosott bőrével felfelé. Tehetsz ra még fűszereket (pl.majorannát), ha szeretitek. Csak a saját zsírját öntsd rá, semmlyen más zsiradékot ne. Nagyon pici vizet tehetsz alá. Fedd le es süsd át. A végén ved le a fóliát vagy a fedőt és pirítsd pirosra a bőrét. Szándékosan nem irtam időt, látni fogod, ha kész. Ne süsd túl, nehogy kiszáradjon.

A zsírját öntsd ki egy kis edenybe, es ha ketté vált, a tetejéről leszedheted a kacsazsírt,azt érdemes eltenni későbbre. Bármi jobb lesz tőle, kivéve a mákos tészta. :D

Jó étvágyat és kellemes karácsonyt! 😊🎄

5. Sütikee (válaszként erre: 4. - Flóra76)
2021. dec. 23. 22:29
Én is kb így. Belül omlós és puha, a bőre ropogós. Én sem hirtelen sütném, hanem lassan. Hat db van a tepsiben egymás mellett, de összeérnek. Alufóliával letakarva tettem a hűtőbe. De van itthon sütőzacskóm is.
4. Flóra76 (válaszként erre: 3. - Sütikee)
2021. dec. 23. 22:25

Ez sok mindentől függ. Milyen állagú húst szerettek, mennyi van a tepsiben, stb.

Én beteggé szeretem sütni és nem gyorsan, hanem fokozatosan.

3. Sütikee (válaszként erre: 2. - Flóra76)
2021. dec. 23. 22:22
Köszönöm! És meddig süssem időben?
2. Flóra76 (válaszként erre: 1. - Sütikee)
2021. dec. 23. 22:20
Akkor a légkeverésest válaszd és lefóliázva süssd egy korty vízzel , akkor puhul belül igazán, az idő utolsó harmadában pirítsd csak meg grillel.
2021. dec. 23. 22:15
Sziasztok! Holnapi vacsora sült kacsacomb lesz. Már besóztam és borsoztam, be is vagdostam a bőrét. Kérdésem, ti hogyan, és meddig sütitek? Még nem sütöttem, és szeretném, ha jó lenne, kívül ropogós, belül omlós. Villanysütőm van, de csak légkeverés és grill program van, semmi más! Nézegettem már a neten, de mindenhol alsó felső sütést írnak, nekem az nincs. Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook