Juhtúrós calzone recept
120 perc
sok
?
?
A Juhtúrós calzone hozzávalói:
juhtúrós calzone
Tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
3 dl víz
2 tk. só
3 ek. olívaolaj
2 dkg élesztő
Ez egy egyszerű pizzatészta. Bedagasztom, majd hagyom duplájára kelni.
Míg kel elkészítem a tölteléket:
50 dkg csirkemell
1 fej hagyma
só, bors
2 ek. tejföl
7-8 dkg juhtúró
A Juhtúrós calzone elkészítési módja:
A csirkemellet falatnyi darabokra vágtam. A vöröshagymát finomra aprítottam, majd 2 ek. olajon puhára pároltam. Rádobtam a húst, majd fehéredésig pirítottam. Sóztam,óvatosan csak, mert a juhtúró is sós, borsoztam, saját levében puhára pároltam. Mikor zsírjára sült 2 ek. tejföllel kevertem el, majd rátettem a juhtúrót is. A túró mennyisége ízlés kérdése, ha erősebb, érettebb elég kb. 5 dkg is, ha enyhébb lehet 10 dkg is. Hagytam langyosra hűlni. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam, majd 4 felé vágtam. Természetesen lehet több részre is osztani, én most nagyobb calzonékat szerettem volna. A tésztát vékonyra, kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtottam, majd a tölteléket a közepére halmoztam. Félbehajtottam, a szélét visszatekertem. Sütőpapírral bélelt tepsin pihentettem őket kb. 20 percig, míg a sütő 200 fokra felmelegedett. Az ismét megkelt batyukat olajjal lekentem, ettől lettek szép pirosak, és a forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem őket. Tálaláskor tejfölt adtam még hozzá
fincsi, elfogy hamar
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: albertsquare, 2009. szept. 15. 15:14
A juhtúrós calzone elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.