Kelt pizzatészta recept
60 perc
A Kelt pizzatészta hozzávalói:
1/3 csg élesztő
2 dl tej
kevés cukor
1/2 kg liszt
csipet só
0,5 dl víz
0,5 dl olaj
A Kelt pizzatészta elkészítési módja:
Az éleszőt langyos tejben felfuttatjuk kevés cukorral. A lisztet, csipet sóval, 0,5 dl vizet, 0,5 dl olajat és az élesztőt keményre gyúrjuk. Fél órát pihentetjük langyos helyen, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük, ízlés szerint megszórjuk mindenféle jóval, 10-15 percet sütjük közepes lángon, míg az alja szép piros lesz.
Ez az adag 8 vastagabb szelethez elegendő nagyméretű gáztepsiben.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: s700, 2009. szept. 14. 18:10
A kelt pizzatészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.