Kezdők pizzatésztája Edicske módra recept
15 perc
450 kcal
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
2,5 dl langyos víz
A Kezdők pizzatésztája Edicske módra elkészítési módja:
1. Gyúrjunk a lisztből, a langyos vízben megáztatott élesztőből (nem muszáj felfuttatni)sóból, cukorból és olajból tésztát. Kelesszük meleg helyen 1 órát. 2. Gyúrjuk át a tésztát majd formázzunk belőle 1 cipót vagy 4 kisebbet. A cipók tetejét vágjuk be kereszt alakban, majd újra hagyjuk fél órát állni (langyos helyen). 3. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Gyúrjuk át újra a cipókat és sodorjuk ki. Vajazzuk ki a formát vagy tepsit és fektessük bele a tésztát. A szélét nyomkodjuk meg hogy peremet képezzen. 4. Ízlés szerint rakjuk meg rávalókkal, majd süssük kb. 20 percig. Ha a széle jól megpirult, kész.
A kalóriatartalom egy adagra vonatkozik feltét nélkül!
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: edicske, 2009. febr. 8. 09:44
A kezdők pizzatésztája edicske módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.