Natúr pizza recept
70 perc
Sok
Sok
A Natúr pizza hozzávalói:
Pizza tészta:
1 dl tej
1 élesztő vagy egy fél /milyen vastagra szeretnéd/
2 kis kanál cukor
40 dkg liszt
1,5 dl víz vagy sör /én sörrel szeretem/
1 kis kanál só
3 evőkanál étkezési olaj
Ízesítés:
Amit szeretsz pl: Sonka, gomba, sajt, uborka...
A Natúr pizza elkészítési módja:
Fogod szépen az 1 dl tejet, kicsit langyosra melegíted. Nem forróra, csak langyosra. Abba szépen belerakod az élesztőt. Ami mondjuk esetünkben egy egész vagy egy fél. Hozzáadod a kanál cukrot. Hagyni kell ezt a kotyvaszt, hogy meghízzon a háromszorosára. /Én nem mindig várom meg, semmi baja nem lesz/ Ha megtörtént az esemény, fogod és beleöntöd egyenesen a lisztbe. Ehhez még hozzá adod az 1,5 dl vizet vagy sört, a kanál sót, és a 3 kanál olajat. Ezt szépen összegyúrod, elméletileg működik, és szép tésztát kapsz. Hagyni kell dagadni, nekem ez sem megy mindig. 20 perc ideális. Kicsit még átmozgatod, szépen kinyújtod. Azt szokták mondani hogy kézzel kell nyújtani a pizza tésztát, de én még úgy nem próbáltam. Hogy ha megvan a nyújtás, olajat a tepsibe, a tésztát pedig utána szintén a tepsibe. Ezek után lehet ízlés szerint felöltöztetni pizzánkat. Én megszurkálom a tésztát, utána pizzakrém, ketchup. Arra különböző finomságok. Sonka, gomba, paprika, hagyma, uborka stb. Mikor mihez van kedvem. Végül a tetejére sajt, és bevágom a sütőbe. 15 percig kínzom szegényt. A végeredmény pedig magáért beszél.
Ez nem diétás ennivaló.
Ha diétázol ne csinálj ilyet! :)
Elég régen nem csináltam én sem.. :(
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: bbe444647d, 2009. aug. 8. 01:38
A natúr pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.