Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Jól élek és mindenem megvan, pénzem is bőven. De szeretnék... fórum

Jól élek és mindenem megvan, pénzem is bőven. De szeretnék... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
dec. 14. 20:48
Ami igazán fontos pénzzel nem megvehető.
36. birebora (válaszként erre: 32. - Érdekes73)
dec. 12. 17:55
Azért jó ha van. Azon tudsz venni mindent ami boldoggá tesz.
35. srcrss (válaszként erre: 33. - Tien)
dec. 12. 14:42
Szerintem is.
34. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 12. 14:25
Nem jó ötlet, bár szép ábránd.
33. tien (válaszként erre: 32. - Érdekes73)
dec. 12. 14:17
Dehogynem!
dec. 12. 12:05
A pénz nem boldogít...
31. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 11. 23:14

De jó neked!

Nekem nem kéne sok pénz, csak éppenhogy tudjak belőle venni egy balatoni 3 szintes nyaralót, egy tűzpiros Alfa Romeo-t és egy zenélő jakuzzi-t.

30. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 28. - Birebora)
dec. 11. 16:15

Oké. Ezzel én ezt a témát most be is fejezem.

Érezzen mindenki úgy, ahogy akar. Több mondanivalóm nincs ezzel kapcsolatban.

29. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 27. - Ildi)
dec. 11. 16:13

Igen. De itt az alapfelvetés az volt, hogy a vallomástevő min-den ro-ko-ná-nak és ba-rát-já-nak ki-fi-zet-ne bár-mit.

Bocs, nem akartam nagy betűkkel írni, mert sokan azt kiabálásnak vélnék. Az elválasztással szeretném hangsúlyozni, hogy mi az, amit irreálisnak tartok. Mindent? Minden rokonának és barátjának? Nincs realitása. Teljesen más segíteni egyszer-egyszer valakin, és más helyette élni az életét. Mert az én olvasatomban a "mindent kifizetni" - nos, ez azt jelentené, hogy akin segít, annak az életben többé semmit nem kellene tennie, mert hiszen a jóakarója majd min-dig min-dent ki-fi-zet helyette.

A különbséget nyilván te is érzed: segíteni valakin, akit szeretek, vagy a se.ge alá tolni mindent is.

28. birebora (válaszként erre: 21. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 11. 16:04
Nem tudom, hogy természetes vágy vagy sem mert nem vagyunk egyformák és kinek mi az alap és magától értetődő. Ha a FI "bármit" kiakarna fizetni és megtehetné tegye. Engem nem zavarna. Ez egy vallomás volt. Igy érezte, biztos meg van az oka.
27. Ildi (válaszként erre: 22. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 11. 12:50
A kevés általam szeretett személyeknek igen.
26. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 25. - Srcrss)
dec. 11. 09:16

Bocs. Nem fogom újra leírni, hogy mit gondolok erről, mert már kifejtettem az előző hozzászólásaimban.

Az egész felvetés irreális. Itt nem arról van szó, hogy egyszer-egyszer segítek valakin. És nem is egy-egy adakozásról.

Akiket megszólítottam, azoknak a véleményére vagyok kíváncsi. Az én véleményemet már leírtam. Nincs még olyan sok hozzászólás, ha érdekel, hogy miért gondolom így, olvasd el, mit írtam korábban, mert csak ismételni tudnám.

Ha nem érdekel, ne olvass vissza. 🙂

25. srcrss (válaszként erre: 22. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 11. 09:09
Miért ne lenne szép gesztus könnyebbé tenni szeretteink életét?
24. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 23. - Pötibaba)
dec. 11. 09:03

Ennyi? Mennyi? Annyi, hogy dúskáljon a pénzben? Milliárdosok gyülekezete? Aztán ugyan miből lenne mindenkinek ennyi pénze? Irreális vágy. Ugyanúgy, mint a vallomástevő célja.

A sok munkakerülőnek miért járna ugyanannyi, mint akinek a vagyona komoly munka jövedéke?

Annyi - számomra - furcsa gondolatot olvasok mostanában.

dec. 11. 08:59
Sokkal jobb lenne, ha mindenkinek lenne ennyi és nem szorulnak mások jótékonyságára.
22. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 19. - Ildi)
dec. 11. 08:52

Nem. Ez nem egy szép gesztus. Ilyen a világon nincs, hogy bármit kifizessen valaki.

Mondjuk én el sem fogadnék ilyen segítséget. Értsd jól! Itt a bármit szón van a hangsúly.

Szóval, én az ilyen dologhoz nem tudok drukkolni. Irreális, értelmetlen.

Arra is kíváncsi lennék, hogy te valóban szép gesztusnak gondolod? Újragondolva is?

21. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 18. - Myra)
dec. 11. 08:46

Természetes vágy? Számomra egyáltalán nem.

Komolyan érdekelne, hogy számodra miért természetes vágy az, hogy minden rokonodnak, barátodnak kifizethess bármit? Egyáltalán miért természetes vágy az, hogy szeretnél annyira gazdag lenni, hogy ezt megtehesd?

Hidd el, hogy nem kötözködni akarok, hanem - mivel a vallomástevőtől valószínűleg nem érkezik válasz - érdekelne, hogy neked ez miért természetes vágy?

Már ha kapok választ...

20. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 23:32
Ha sikerülne, utána még több pénzt akarnál és újabb vágyak törnének elő. Sokan elbuktak már, nemhiába társítják a pénzt az ördöggel. Ez az egyik, a másik pedig az, hogy nem biztos a másik személy a pénzedre és ezzel együtt a tartozás érzésére, alekötelezettségre, esetleg a függőségre vágyna.
19. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 23:32
Szép gesztus lenne🙂Drukkolok🙂
18. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 21:27
Ez egy természetes vàgy.
17. apeeng (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 19:57

Te egy jó ember vagy...

(ilyenkor szoktak dícsérni mint Teréz anyát)

dec. 10. 16:21
Legyen úgy.
15. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 15:31
Állatokon segítenék.
14. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 12. - Enissa)
dec. 10. 15:22
Igen. Pont ilyen rokonokra és barátokra gondoltam. Akiknek semmi sem elég.
13. ,zumba (válaszként erre: 10. - Globus)
dec. 10. 14:14
Jó kis mondás is az!
12. Enissa (válaszként erre: 8. - Smaragdzöld 🐉)
dec. 10. 14:09

Nekem is volt ilyen rokonom, már havonta elvárta volna a segítséget.

Amikor nem adtam, megsértődött. Gondoltam hurrá, legalább nem kér többet, de gyorsan elszállt a sértettsége, de maradtam már annál, hogy nincs!!!!!

11. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 10. 12:51
Miért?
10. globus (válaszként erre: 6. - Hansika)
dec. 10. 11:52

Van egy mondás: csak a buta dicsekszik a pénzével, okos eltitkolja.

Most nem FI-t bántom, hiszen jó szándék vezérli. Csak saját érdekében tényleg jobb, ha ezt nem tudják róla.

9. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 7. - Enissa)
dec. 10. 11:42
Szinte egyszerre írtunk. Igen. Van igazság benne.
8. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 6. - Hansika)
dec. 10. 11:40

Beletrafáltál abba, hogy mit gondolok erről.

Nem boncolgattam, de gondoltam rá. "Jól élek és mindenem megvan, pénzem is bőven. De szeretnék annyira gazdag lenni, hogy minden rokonomnak, barátomnak kifizethessek bármit." Minden rokonnak, barátnak bármit.

Aztán a rokonok, barátok közt megjelennének olyanok, akik halmoznák az adósságukat, mondván: úgyis van, aki kifizeti. Nem légből kapott gondolatok ezek tőlem.

Nincs ilyen a világon, hogy bármit kifizetnék. Nincs. Majd ha valaki játékfüggősége miatt elveszíti mindenét, akkor is kifizetne neki bármikor bármit? Kétlem. Nincs az a vagyon, ami örökre fedezné a rokonok, barátok tartozásait.

Ja, persze elméletben beszélgetni lehet róla, de totál irreális elgondolás.

Arról már nem is beszélek, hogy hol maradna azok felelősségvállalása, aki helyett minden ki lenne fizetve?

Még egyszer: nem a rosszat feltételezem azokról, akik ki lennének segítve. De nem bármikor, bármivel, bármennyivel. És igen, lennének visszaélések.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook