Joghurtos-mákos (meggyes) piskóta recept
A Joghurtos-mákos (meggyes) piskóta hozzávalói:20 dkg darált mák
3 db tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
3-4 dl natúr joghurt
3 ek olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
(1 befőtt magozott meggy,ha szeretnénk bele)
A Joghurtos-mákos (meggyes) piskóta elkészítési módja:
A mákot elkeverjük a 3 tojással,a cukorral,a vaníliás cukorral,a natúr joghurttal és az olajjal.A lisztet elkeverjük sütőporral,és apránként a mákos keverékhez adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm,egyenletesen elkenem (és meggyel megszórom ha meggyesen szeretném) kb. 30-35 percig sütöm.
Kisebb lángon süssük inkább,ha a teteje már kezd picit barnulni akkor úgy jó is lesz.Nem jó ha nagyon túlsütjük mert keserű lesz a mák.
Meggyel és nélküle is nagyon finom!🙂
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gretaa, 2021. ápr. 5. 17:01
A joghurtos-mákos (meggyes) piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.