Joghurtos-citromos torta recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Joghurtos-citromos torta hozzávalói:
1 nagy pohár natúr joghurt (40 dkg)
5 ek. porcukor (vagy édesítő)
30 dkg szőlő
1 db citrom
1 cs. zselatin
2 dl habtejszín
Alaphoz:
30 dkg darált háztartási keksz
2 ek. porcukor
1 zacsi vaníliás cukor
10 dkg vaj
kevés tej
1 ek. kakaó
A Joghurtos-citromos torta elkészítési módja:
A darált kekszet a porcukorral, vaníliával, olvasztott vajjal, kakaóporral összekevertem és annyi tejet öntöttem hozzá, hogy krémes állagú legyen. A masszát egy 34 cm-es tortaformába nyomkodtam és fél órára a hűtőbe tettem. Közben a joghurtot simára kevertem a porcukorral, hozzáadtam a reszelt citromhéjat, (egy kevés citromlét is lehet) és az 1 dl forró vízben feloldott zselatint. Adagonként óvatosan hozzáforgattam a felvert tejszínhabhoz, majd a kekszalapra öntöttem. A tetejét kiraktam szőlőszemekkel, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 22. 15:21
A joghurtos-citromos torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.