Jércesaláta recept
20 perc
A Jércesaláta hozzávalói:
30 dkg csirkemell,
1 doboz ananász,
1 kisebb doboz kukorica,
1 nagy doboz natúr joghurt,
3 tojás,
5 evőkanál majonéz,
só,
bors,
oregano
A Jércesaláta elkészítési módja:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sóval, borssal és oreganoval ízesítjük. Közben a három tojást keményre főzzük. A csirkét és a tojást is hagyjuk kihűlni. Egy edényben összekeverjük az ananászt, a kukoricát és a majonézt; hozzáadjuk a csirkecsíkokat és a tojást is belereszeljük (vagy apró kockákra vágva tesszük bele). Jól összekeverjük és a hűtőszekrénybe tesszük.
Egy nap állás után a legfinomabb, friss teljes kiőrlésű kenyérrel. Még a "salátaellenes" férfiak is imádják! :-)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Hirtelencsiga, 2009. nov. 25. 20:56
A jércesaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.