Uborka mártás recept
8 perc
Az Uborka mártás hozzávalói:
6-7 db csemege uborka.
1 púpos ek liszt
1 ek olaj
1 ek tejföl
Só
Az Uborka mártás elkészítési módja:
Zalában nagy hagyománya van a leveshús mellé kínált mártásoknak Az olajon megfuttatjuk a lisztet és ha már habos felöntjük víz és az uborka levének keverékével, ízlés szerint ki mennyire szereti ecetesen. Az uborkákat kis kockára vágjuk, vagy tökreszelőn lereszeljük és hozzáadjuk. Összefőzzük. Utólag kevés cukorral, sóval és ecettel lehet még ízesíteni. Egy kanál tejföllel összekeverjük, hogy krémes legyen.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 5e76004fb5, 2009. nov. 12. 09:08
Az uborka mártás elkészítési módja és hozzávalói.