Járólapot vagy padlót ahol nincs szőnyeg ott porszívózol vagy fölsöpörsz? (beszélgetés)
Járólapot partvissal, felmosás előtt porszívóval.
ja, és sajnos ezt minden nap kell :(, mert már fél nap múlva s láok szöszt, meg hajakat...
a lakásban csak porszívózok,a teraszt söpröm.
porszívózom és/vagy seprem
porszívó és felmosom utána
Járólap (gress, gránit, márvány agglomerát) és parketta (panel, ill. laminált)
Porszívó (központi+szívólapát) vagy partfis.
Végén a hidegburkolatok felmosva.
Porszívózom hetente,de söpröm,felmosom 2 naponta.
Söprés, felmosás. Porszívó csak ha nagy a por.
A járólapot nem söpröm, hanem nedvesen felmosom, vagy előtte porszívózok, mert a nem akarom, hogy szálljon a por a levegőbe. A parkettát porszívózom, nedves padlóápolóval áttörlöm.
Fésülködés szigorúan a fürdőkád felett.
Mindent porszivozok, meg a furdoszobat is:)
de még mindig nem fehér haj fekete járólapon!
azt mondják, a hideg víz cseppmentesen szárad...bár én inkább ki se próbáltam, a meleg vhogy látványosabban oldja a koszt:D
Attól függ, ha az egész lakáson végigmegyek, akkor porszívó, fööleg, ha ezt felmosás követi, de kisebb területekhez nem rángatom elöö a szekrénybööl és ekkor magamhoz veszem a "járgányomat".
Én éjjel már nem végzek házimunkát, brrrrr belegondolni is rossz. Mondjuk könnyen beszélek egyelőre még gyeden vagyok :)
Hihihi :))) Akkor jobban jársz, ha megoldod te :)
Volt amikor élesben ment az éjféli felmosás, vasalás, pakolás vagy a karácsonyi sütés hajnali 3kor :)
Mára ezt a gyerek kinőtte én meg elmunaknélküliesedtem így emberi időben végzek a házimunkával... de szerettem a "régi világot"
Höhh, még most állok neki :P Bár bennem van a kisördög, hogy inkább menjek aludni, csak kaja van még a tűzhelyen meg a sütőben is. Akár a férjemre bízhatnám, ő még úgyis fent lesz, de ettünk már párszor szenes maradványokat, mikor nekifeszült a gépnek :D
Csajok még ilyenkor is a házimunka? Most ez komoly?:)
Én zónákra osztom a terepet, utálom a lábnyomokat.
Odaadjam a szomszéd "lopott" macskáját? :DD
Nekem is eltűnt a macskám tavaly januárban, 4 napig sírtam utána. 5 házzal odébb lakik, megtaláltam, szép nagy már, de nem hozom haza.
ne is mondd; ma a gyerek összeszedett egy macskát; hófehér, cirka féléves cicát, nagyon kampányolt hogy hozzuk haza; de nem. Tuti volt gazdija, szép, egészséges, kövér cicus volt, csak nagyon szelíd és tűrte, hogy az utcán 4 éves forma gyerekek nyúzzák
De egy éven belül már 2 cicust vesztettünk el (meg ugye pont szilveszterkor a papagájt) :( és masszívan öregszik a megmaradt "készlet" is... egy darabig nem lesz új állatkánk, még heverem a veszteséget
Úgyis viszel másikat Samu helyett. :P
üüü pedig lenni magyar... szóval: a domestos csak a macskák miatt van....
Akkor éjszaka se mászkálj kibontott hajjal.:)))
További ajánlott fórumok: