Hogyan lehet lecserélni egyetlen járólapot? (tudásbázis)
Na jó, bevallom nőiesen, én még ezt nem próbáltam... de nem is fogom... szerintem... de már számtalanszor láttam, ahogy férjem így sip-sup kicseréli... és amikor Hoxa feltette a kérdést, férjecskémet kérdeztem, és ezt mondta....
nem akartam kötekedni :)
szióka
gyönyörűen ki tudod szedni, ha csa a közepére csapsz :)
Nekünk nem volt még ilyen gondunk, mert jó a burkolóm :), de bizony sok helyre hívják az el..szott munkát helyrehozni :(
:D így túlkombinálni! :DDDDDDDDDD
Nem vagy te városi? :DDDDDDDDD
Én így végezném e feladatot:
- I verz. kicsi átmérőjű fúrószárral /a gép legyen ütve fúró / a felszedendő lap közepén több ponton, egy képzeletbeli négyzet oldalait meghatározó vonal mentén megfúrnám.
- I verz. vésőt a kézbe, és kivésni az elképzelt objektumot. Ha sikerült, akkor bízhatunk ben nem törik a lap csak a fuga széléig. Ehhez a 4 sarok irányába folytassuk a vésést és ha a 2 átló megvan, akkor a lap közepét határozottan lehet ütni/törni.
- I verz. legveszélyesebb behatás az ha a lap alá szeretne valaki lesni. erről ne is álmodozz, ha csak egy lapot szeretnél kivenni a „társulatból”
- II verzió ha lehet kölcsön kérni sarok csiszolót a környezetedben, és a gépre szerzel vagy vásárolsz egy gyémánt vágókorongot, /3-5száz ft. kb. / a lapból szépen ki vágható a közepe, mind az imént, egy négyzetet. A vágásnál nyugodtan metszhetik az oldalak egymást. A kalapáccsal addig ütöd /felülről lefelé, nem oldalra!/, míg a ragasztó nem engedi. Ez után felvésed a maradék ragasztót is. Majd az átlók irányába vágunk /természetesen itt nem vágunk a végekig, csak a csempe széléig. Csak ha biztos kézzel, stabil szerszámtartással tudsz vágni a géppel, akkor vágd végig a fugát ./ Most élvezhetjük a széles fuga előnyeit/ vágandó csempe széléhez igazodva. Nem az alapig vágunk, /ha lehet/ a vágás mélysége a lerakott csempe függvényében változik, de a lényeg hogy a szélek mentén gyengüljön a kapcsolat. Így a kopácsoláskor nagy valószínűséggel itt fogy repedni. Ha kész a vágás, a kialakult trapézokat egymás után , - mind a közepét - előbb finoman körbekopogtatva felszedheted. Még pár jó tanács: soha ne feszegesd az alját a csempének, hacsak ne kívánod mindet felszedni. ha oldalirányba ütsz, a szerszám /véső vagy kalapács/ iránya a vésendő csempe közepe felé „mutasson”
- Ha kihagytam valamit, törik a jó is, ha rosszul csinálod reped tovább, ha ügyetlen a dolgozó „elszalad a flex… a lényeg csak az szúrhatja el ki neki mer állni! még egy fontos: a géphez védőszemüveget használj, mert a legrosszabb esetben nem dominózunk többet, és én azt nem tudnám elviselni!! Jó és sikeres játékot kívánok!
igen :)
A kőműves-burkoló párocskám is ezt mondta :)
Kalapáccsal a közepére ütve össze kell törni.
Ezután darabokban kiszedhető a helyéről.
További ajánlott fórumok:
- Amikor kimondják a kegyetlen végszót: nem lehet több gyerekünk...
- Rosszul lerakott járólapot ki lehet javítani?
- Hogyan lehet kártyafüggetleníteni a mobiltelefont?Szolgáltatót váltanék, de a telefonom nem akarom lecserélni.
- Mire lehet lecserélni a következő gyógyszereket?
- Sérült járólapot fel lehet úgy szedni, hogy az épek ne sérüljenek?
- Lehet a falra csempe helyett járólapot tenni?