Jamszgyökér - mint fogamzásgátló (beszélgetés)
Köszönöm szépen! :)
Végre valaki vélemény mond, és nem azonnal támad! :)
Nincs. Szerintem itt nem is fogsz találkzni felhasználókal,cak "okostojásokkal".
Nagyon szeretné,ha rám cáfolnának! :)
A természetes anyagokban ,mint a nevéből is következik naturáéis anyagok vannak.Ezekből azért vonják ki a hatóanyagokat -drogokat (ez jó értelemben értendő)- mivel a természetes anyagok nem pontosan azonos mennyiségben tartalmazzák a azokat. Függ atermesztés helyétől,klimatikus viszonyaitól stb.Ergo kivonják belőlük a már szükség szerint adagolható drogokat. Ezek viszont annyira minimális tömegűek általában,hogy ki kell egészíteni a vivőanyagokkal.Nos,ez utóbbiak okozzák a gyógyszerek mellékhatásait.
Egyértelműen a gyóynövények,az egészségesebek és melékhatásuk is elenyéstő,korlátuk a pontos adagolás lehetetlensége.
A kérdésem még mindig ugyan az lenne.....
Van valakinek tapasztalata??
Ott a pont! :)
Én is 12 éve szedek bogyót és semmi gondom,érzem az illatokat,a vágyammal sincs gond,sem az orgazmuskészségemmel.....van aki érzékenyebb,nem vagyunk egyformák,nem lenne piacon a fogamzásgátló ha annyira mérgező lenne,az már más,hogy meg kell találni mindenkinek a megfelelőt.
Általában azért, mert a természetes dolgokban nincsenek felesleges színezők, térfogatnövelők és egyéb plusz kiegészítők, amik igencsak károsak.
Egyébként nem gondolom, pl ebben az esetben feltétlenül jobb a jamszgyökér, mint a fogamzásgátló, de a fogamzásgátló hátrányait már ismerem, de ennek a szernek nem. . Pont ezért kértem véleményeket....
Miért gondoljátok, hogy ami természetes, az automatikusan kímélőbb is?
A természetben igen erős mérgek is találhatók.
már akinél, nálam fordítva működött; a bogyóval, mint a nyuszik... most hogy hárman vagyunk az ágyban -én, párom és a majré- már annyira nem buli, a gond fokozattól fényévekre vagyok, de alig várom, hogy újra hormonokkal "mérgezzem" magam
Ami egyébként a bogyók titka: felírás előtt alapos kivizsgálás, vérvétel hormonszintre is kiterjedően, ehhez kell passzintani a legmegfelelőbb bogyót (nem a legtöbb pénzt nyomó gyár termékét).
10 évig szedtem bogyót, egy megszakítással; soha semmi gondom-bajom nem volt tőle (na oké az egyiktől nagyon száraz lett a bőröm, de azt egy dilettáns marha írta fel)
Nem biztos, hogy túl jó dolog ezt alkalmaznod!
Nem próbáltam ugyan, de az olvasottak után nem is fogom...
Kísérleti úton bebizonyították, hogy a fogamzásgátló tabletták nem csak a fogamzást, de a nemi vágyat is "kikapcsolják" - de legalábbis csökkentik. A gyógyszergyárak még nem léptek az ügy érdekében, pedig a helyzet ennél is súlyosabb: a "bogyó" nem csak a vágyra hat negatívan, de rontja a szaglást, az orgazmusra való képességet, és fájdalmassá teheti a közösülést.
Eme mellékhatás sajnos akkor sem múlik el, ha felhagyunk a gyógyszer szedésével. Irwin Goldstein és Claudia Panzer a bostoni egyetemen szexuális problémákkal küzdő nők vizsgálatával bizonyították, hogy a szer hatására a vérben annak fehérjének a szintje, mely a tesztoszteron kivonásáért felelős, a normál szintnek hétszerese.
A tesztoszteron a hiedelmekkel ellentétben nem kizárólagosan férfihormon: mindkét oldalon ez szabályozza a nemi vágyat, és a kielégülést. Az antibébi tabletták ezt a hormonszintet csökkentik, és - mint a kísérletből kiderült - a hormonkivonó fehérjék szintjét viszont növelik, így duplán okozva kárt az érintett hölgyeknek. A vizsgálat kiterjedt a leszokásra is, és azt tapasztalták, hogy a pirulát már nem szedő nők az abbahagyás után négy hónappal még mindig küzdenek ezekkel a problémákkal. Nem is csoda, hiszen az ominózus fehérje szintje még mindig a normális szint kétszerese volt, és a vizsgálatot folytató tudósok nem zárják ki annak lehetőségét, hogy e szint soha többet nem tér vissza a normálisra.
Dr. Helen Fisher, a Rutgers Egyetem antropológusa azt mondta, hogy ezek a szexuális problémák nem csak a nemi életre, de a megfelelő párválasztásra is kihathatnak. Úgy tartja ugyanis, hogy a női orgazmus evolúciós magyarázata az, hogy a szebbik nem ezáltal tudja kiválasztani azt a hímpéldányt, amelyik majd megfelelően gondoskodik róla a későbbiekben.
Újabb problémát jelent a szernek a szaglásra gyakorolt negatív hatása, mivel a nők köztudottan szaguk alapján választják ki párjukat. Az illatanyag alapján kapjuk a legtöbb információt arról, hogy leendő partnerünk megfelelő lesz-e számunkra a későbbiekben, mind szexuális, mind lelki téren. Talán arra a régi kísérletre is emlékszik még az olvasó, amikor izzadt férfipólókat szagoltattak különböző menstruációs ciklusban lévő nőkkel, és ők rendre kiválasztották közülük az amúgy is legjóképűbb fiúkat. Nos, a szaglás romlásával ettől a különleges képességtől is elveszünk.
Kutatások bizonyítják továbbá azt is, hogy a nők eltérő immunrendszerű embert választanak gyermekeik apjának, ugyanis a születendő ifjú akkor lesz a legegészségesebb, ha két különböző immunrendszer kombinációja fejlődik ki benne. És ha hiszik, ha nem - ezt is az orrunkkal találjuk ki. Kisebbfajta jó hír viszont a sok rossz között, hogy a tabletta szedésének abbahagyásával legalább szaglásunkat visszanyerjük - csak aztán nehogy rájöjjünk, hogy kellemetlen illatú pasihoz mentünk hozzá...
További ajánlott fórumok:
- 3 hete szedem a yasminelle fogamzásgátlót és kb két hete folyton úgy érzem mintha pisilnem kellene, mi lehet a baj?
- Kb. egy éve szedek fogamzásgátló tablettát és több, mint tíz kilót híztam. Szerintetek ez normális?
- A hurokról, mint fogamzásgátlóról szeretnék információkat. Fájdalmas e a felhelyezés, biztonságos e? Egyéb tapasztalatok....
- Mit tegyek, ha egy nappal hamarabb kezdtem el a fogamzásgátló szedését mint kellett volna? (Hnap kellett vna de ma vettem be)
- Milgamma N vitamint lehet szedni fogamzásgátló mellett?
- Találkozott már valaki ezzel: olyan a hormonsor, mintha fogamzásgátlót szedne?