Ismét egy éjszaka, amikor nem tudok aludni. Lassan teljesen... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ha muszáj gyógyszert szedni, akkor altató kell alváshoz, nem Rivotril !
Ha nem elég a melatonin nekem, akkor előfordul, hogy Valeriánát is veszek be. Előfordult már éjjel 2-3-kor is. Utána aludtam még pár órát.
Mostanában én melatonint (3 mg-os) veszek be elalvás előtt, de nem minden nap.
Vacsora 6-7 óra között, az sem olyan, ami terheli a gyomrot, és nem nagy mennyiség.
Kb. azonos időben menj aludni !
Semmi izgalom, se film, se könyv, csak nyugtató dolgok este !
A közeledben ne legyen mobiltelefon, számítógép éjszaka !
Jól szellőztesd ki a szobát elalvás előtt !
Ne legyen meleg a hálóban, elég a 17 fok !
Napközben fizikailag fáraszd ki magad, legalább sétálj egy fél órát, ha nem mozogsz,nem tornázol!
A Rivotril NEM altató !
" A Rivotril tablettát a következő betegségek kezelésére alkalmazzák:
Epilepszia (csecsemőknél, gyermekeknél és felnőtteknél).
Szorongásos állapotok és ezekhez kapcsolódó tünetek.
Pánikbetegség (önmagában vagy konkrét dologtól, helyzettől való irreális félelemmel kísérve)."
Tényleg altatónak írták fel ???
A glicin egy aminosav, aminek elég sokrétű hatása van, csak ez az információ nem mindenhol lelhető fel.
Azzal tisztában vagyok hogy a csikung hatására nem lórúgás szerűen indul be az öngyógyító folyamat. Egyenlőre csak energikusabbnak, derűsebbnek érzem magam minden nap mióta gyakorlok, aztán majd meglátjuk mi lesz a későbbiekben. :)
sAJNÁLOM, ISMEREM A HAJNALI ÉBREDÉSt, NEM ALVÁST, CSAK ÉN NUGGER VAGYOK MÁR, NEM KELL MELÓZNI MENNEM
Rivotril?
Én mint gyakorló pánikos :) túlzottnak tartom, dehát ki vagyok én...
Ha nem alvászavarra adta, akkor azzal kellene foglalkoznod amiért adták
Sedacur Forte, többek szerint jó. Nálad viszont az erős fejfájás is belejátszik
Hajnaltájt én isd felébredek, különsen ha valahova menni kell, aqkár délben is és a legrosszabb ha visszaalszom, de a fél ébrenklát se jobb
Egyszer, legalább egy hét végén, próbáld ki a Dormicum 7,5mg altatót/receptes/. Semmi másnaposság könnyedén elaltat
Hogy mégis felébredek hajnalban? Fel, mert tele vagyok olyan problémákkal amin rágódok
Ma sikerült legalább 8órát aludni és még többet félálomban dögleni
Pirszing! Mert már 5ezer éve a kínaiak is...
Az alvást a szervezetben megnövekedett melatonin határozza meg. VAN TABLETTÁBAN IS
Én
Mit érzel a rivótól, este szoktad szedni, vagy nappal is kell, ?
hogy hat pl, rád, ?
Nappal is ad valami megnyugvást, vagy, hogy működik az?
53 éves vagyok és rendesen benne a klimaxban. Az aura migrén miatt tetettem be migrén- és shenmen piercinget nemrég. A migrén 2 hónapja, a shenmen 3 hete van bent.
Még csak részben tudok véleményt mondani, de úgy tűnik, csökkentek a fejfájások, sokkal gyengébbek, gyorsabban elmúlnak, az aura pedig annyira legyengült, hogy szinte pillanatok alatt elmúlik (kopp, kopp).
Viszont az alvásom megromlott. Azt vettem észre, hogy tényleg rendszeresen 2 és 3 között ébredek, vagyis van valami abban, amit Judit ír. Ha kimegyek ilyenkor mosdóba, akkor nekem annyi, nem bírok órákon keresztül visszaaludni. Ha nem megyek ki, akkor vissza tudok aludni meditálással olyan 15 perc alatt kb.
Tegnap beszéltem a csajjal, aki betette a piercinget, azt mondta, az alvásnak is rendeződni kellett volna, úgyhogy megnézzük, mit tehetünk.
Egész életemben rossz alvó voltam, de a klimax felerősítette és volt, hogy éjszakákon keresztül virrasztottam. A Rivotril jó megoldás volt, elég jól aludtam tőle - egészen addig, míg be nem kerültek a piercingek. Kivetetni nem fogom, mert úgy érzem, használ - ráadásul szép is.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a tippeket! Sajnos a rossz alvás családi örökség: nagymamám, anyukám is egész életében altatókkal tudott aludni, ill. a kisebbik fiam is rossz alvó :(
A héten mondtam a doktornőnek, hogy kb. másfél hete felborultak az alvási szokásaim, arra gondoltam, valamelyik gyógyszer okozza.
Nem, ne aggódjak, hamarosan visszarázódok, ez az u.n. tavaszi fáradság velejárója szokott lenni.
Figyeljek oda, ha tehetem minél több vitamint egyek zöldségből, gyümölcsből. Majd ha az időjárás véglegesen átfordul télből tavaszba, az alvási szokásaim is visszarázódnak.
Még én is szedek növényi gyógyszert amit nem orvos ír és mást is, hatásos is.
A csikungot azért kezdtem el, mert belefáradtam a mindenféle vackok szedésébe. Így 70 fele pedig egyre több mindenre lenne már szükség. Nagyon macerás állandóan bogyót szedni, és az évek alatt egy vagyonba kerül.
Én elhatároztam hogy egészséges és fitt akarok lenni 70 év után is. Ez nem új elhatározás, és úgy érzem jó úton vagyok.
Akár hány éves vagy, ezt kívánom neked is! Találj rá a megfelelő utadra, mert sok múlik ezen! Az életed!
Köszönöm szépen az ötleteket, ezeken már túl vagyok, sajnos nem használtak :(
A gyógyszer, amit felírt a doki, sokáig jó volt, de valószínűleg emelni kell az adagot - majd kiderül.
Lassan 3 napja nem aludtam, csak feluletesen fajdalom miatt, elvonultam masik szobaba, ami nekem kenyelmetlen. Es benyonyi, hogy hajnalban nem tudott aludni.
Kirugom a picsaba! Van helye.
További ajánlott fórumok:
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- Már lassan 9 hónapja nem alszik a kisfiam éjszaka. Mit tegyek?
- Éjszaka nem tudok aludni. Mit tegyek?
- 22 Hónapos kisfiam nem akar éjszaka aludni!Nappal sem alszik többet 1 óránál, mit csináljak vele?
- Van valamilyen magyarázat a rossz alvó pici gyerekekre, hogy mitől nem tudnak ébredés nélkül végigaludni egy fél éjszakát?
- Évek óta rosszat álmodok! Mindig! Sosem tudom ki aludni magam teljesen. Mi a megoldás?