Éjszaka nem tudok aludni. Mit tegyek? (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Énsemtudok!
Mesélj valamit, szivesen elolvasom énis.
Ha itt vagy!
Én is nagyon keveset alszom, olyan is van hogy egyáltalán nem alszom el.
Most a májam állapotának ismerete nélkül elkezdtem tisztítani, méregteleníteni, regenerálni. Lehet hogy amúgy is rendben van, de ezzel nem ártok. Kínai orvoslás szerint az elégtelen májműködés, vagy a leterhelt máj is okozhat alvási elégtelenségeket. Majd meglátjuk mi lesz.
Az alvásközpontot már én is náztem, de simán lehet, hogy pont akkor meg jól alszom, mert pl. nálam ez teljesen hektikus, van olyan éjszaka, hogy szinte semmit, máskor meg akár délig tudnék aludni.
Amúgy az itteni "népi gyógymódokat" én már mind kipróbáltam, pont semmi hatása nem volt...
Ebbe a témába sokat olvastam és még mindig lehetne. Mindenki mást ír az alvási nehézségekről. Mindig oda jutok hogy alvási központot kéne felkeresni, mert csak műszerekkel tudják belőni mi a gond. Ebben se vagyok már biztos.
Legutóbb a kínai orvoslásban kutattam megoldás után. A máj munkáját, állapotát magyarázzák. Akit érdekel olvasson mert nem megyek részletekbe.
Részemről a lényeg, most elkezdtem máriatövis mag őrleményt fogyasztani. Ha nem éreznék hatását tovább megyek, bevetem a máriatövis magolajat is. Aztán még mást is, hogy a májam a legoptimálisabban dolgozzon.
Nem részletezem ez ideáig mi mindent próbáltam már eredménytelenül. Az hogy egy fórumban teljesen laikusok adnak mindenféle tanácsot, teljesen abszurd. Persze megértem, egy feltett kérdésre jószándékú emberek igyekeznek válaszolni a saját tudásuk szerint. Kevés!
Köszönöm a sok segítőkészséget.
Gyógynövényes altatókat és a melatonint próbáltam. Ezektől nem megy. Ha valahogy sikerül elaludnom már 2-3 óra közt ébreedek fel. Sajnos nappal felelős kötelezettségeim vannak.
Sok a stressz a munkahelyen.
Nem tudom, mit lehetne tenni.
Én se mindig alszom végig az éjszakát, de mikor felébredek, legtöbbször azt érzem, hogy kipihentem magam, nem vagyok álmos. Olyankor felkelek, és - nem foglalkozom azzal, hogy most illene aludni. Belefogok valamibe, pl. ide jövök hoxázni, vagy megfőzök, vagy előveszek egy keresztrejtvényt vagy valami olvasmányt... Ha ezekbe beleunok, és még mindig nem virrad, előfordul, hogy visszafekszem. (Vagy nem...)
Más az, ha Neked nappal kötelezettségeid vannak, tehát nem akkor alszol, amikor kedved tartja.
Próbáltál már levendulát tenni a párnád alá? (Olyat, amit a molyok ellen szoktak a szekrényekbe rakni.)
Melatonin tablettát próbáltad?
Nekem már kimutatták hogy alacsony a melatonin szintem.Ez a tabletta segít!
Nekem a Biotech terméke van,bevált.Több cég is gyártja, gondolom figyelni kell a hatóanyag tartalomra.Én még nem hasonlítottam össze őket.
További ajánlott fórumok:
- Bevettem egy csomó altatót már, de nem segít, nem tudok aludni. Mit tegyek?
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- Már lassan 9 hónapja nem alszik a kisfiam éjszaka. Mit tegyek?
- Ismét egy éjszaka, amikor nem tudok aludni. Lassan teljesen...
- Romokban hever a házasságom, nem tudok aludni, tegnap óta semmit nem ettem és nem is kell. Nincs kedvem élni se, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha olyan unalmas pasival randiztam, hogy amikor nem tudok éjjel aludni rá gondolok, hogy tudjak?