Iskolatitkári pozíció (beszélgetős fórum)
nekem nem járt pótszabadság, csak ami a törvényben meghatározott. évközben nem szeretik, ha nincs az ember, nyilván szükség van rá, a nyári szünet vége előtt 3 héttel meg már munka van, jócskán. A szünet közben nekem mindig betartott a munkám júliusig kb, aztán heti egy nap ügyeletes nap volt, 8-13-ig.
Olyankor nyilván nincs mit csinálni, filmet néztem.:))
Sok dolog függ a főnöködtől is, mert én húzósabb időszakokban volt, hogy bent voltam este 7ig is, de ha máskor napközben dolgom akadt, akkor simán elmentem, elintézni. Max elintéztem közben a postát is a sulinak.
Nálunk rugalmas volt annyiból a dolog, hogy ha a munka el volt végezve, nem zavart senkit, ha az egyikőnk épp máshol van a dolgait intézni. Ez nyilván nem volt általános, de sok esetben jól jött azért.
Köszönöm a bejegyzéseidet, nagyon értékeseknek találom.
Annyi kérdésem még lenne, hogy hogyan alakul a szabadság kérdése? Mert, ugye én 28 nappal gazdálkodhatok, de ha figyelembe vesszük az iskolákban lévő tanítás nélküli napokat, akkor az jóval több napot ad ki.
Ezt hogyan oldják meg?
Azért az sem biztos, hogy könnyebb munka, még ha nem is 28 dolgokkal kellett foglakoznod!
Mi az a HHH?
Általánosban voltam aha.
Nagyobb vagy kisebb, nem tudom mi a mérce. 8 osztály, évfolyamonként 2 és 3 osztály, osztályonként 30-33 gyerek. Egy osztály volt 24-es létszámmal csak.
Nem a sokrétű munka volt a megterhelő, mert az jobb szerintem, mivel sosem volt monoton. Inkább a sokszor 5 percenkénti váltás, és mindig mindennel rögtön képben lenni, azt kellett megszokni. De én szerettem. Volt, hogy órára is mentem, ha hiányzott tanár, azt is szerettem.
Én is hasonlóra számítok. Tudom, hogy amit tanulunk az egy dolog, de sok mindent ránktestálnak azokon kívül.
Általános iskolában voltál ezek szerint? Nagyobb iskola volt sok gyerekkel, vagy kisebb? Nagyon megterhelő volt a sokrétü feladatkör?
Én iskolatitkárként mindent végeztem. Pénzügyek, pályázati pénzek kezelése, hiányzók vezetése, fizetési papírok rendezése, elszámolás, levelek megírása, beíratkozásnál a papírok kitöltése, rendezése..stb..de mi csak ketten voltunk. Középiskolában ennél osztottabb szokott lenni, ott (legalábbis akiket én ismerek) külön van aki a gyerekek dolgait intézi, külön, aki az igazgatóét, külön, aki a gazdasági részt.
Nekem általában július közepéig volt munka, utána felváltva ügyeltünk heti egy napot. Téli szünet az teljesen szabad, tavaszi szünetben pedig csak a húsvét hétfő volt szabad. A szabadságot ezekre az időkre kellett ugye beosztani.
Sziasztok!
Olyan iskolatitkárokat keresek, akinek van tapasztalata a témával kapcsolatban. Én most fogok okj vizsgázni és kíváncsiskodnék, hogy kit mivel terhelnek le a "tipikus" titkári feladatokon kívül, valamint, hogyan alakul a nyár egy iskolatitkár számára? A tanév szüneteiben van e feladat stb. Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!
További ajánlott fórumok:
- Felajánlottak egy más pozíciót a munkahelyemen, de nem tudom, el merjen-e fogadni?
- Firefox az adott oldalon nem ugyanabban a pozícióban töltődik vissza, ahol tartok, lehet ezzel valamit tenni?
- Milyen fizetésigényt írjak ügyvezetői asszisztens pozícióra?
- Hogyan lehet elérni, hogy a honlapom minél jobb pozícióban szerepeljen a google-ban?
- Milyen pozícióban szeretnek a babák aludni?
- Jelenleg mennyi a közalkalmazott iskolatitkári bér?