Hogyan lehet elérni, hogy a honlapom minél jobb pozícióban szerepeljen a google-ban? (tudásbázis kérdés)
Akkor ebben volt egy kis mák is :D
De egyébként igazad van.
A férjemet a múlt héten megkeresték ilyen optimalizálós cégtől ,hogy segitenek neki, hogy felkerüljön első helyre a gugliban (már ott van, nem tudom, hány keresőszóra).
Amig a nő dumált, megnézte a céget. Még azokra a keresőszavakra se voltak az első 100-ban, amit ők maguk adtak meg.
MEgkérdezte őket, hogy nem kell-e nekik a segitség inkább? :D
Engem is keresett egy cég egy hónapja kb, hogy első..bla-bla.. mondom, arra, amire az emberek keresnek engem, első helyen hoz :D
Nem tudom, engem heti szinten keresnek ilyen cégek, hogy hirdessem a céget ennyi pénzért, úgy,hogy első lesz a keresőkben... de nem volt igényünk rá, mert nekünk állandó partnereink vannak, így leráztam őket.
De eutudakozóra határozottan emlékszem. Amikor téged keresnek meg, általában már vmilyen kedvezményes csomagot lobogtatnak meg az ember előtt. Ha te keresed meg őket, inkább kisajtolnak belőled annyit amit bírnak.... nem szabad hagyni, mert általában már a töredékéért is leszerződnek.
Ezek a fizetett, szponzorált weboldal megjelenítések..... és persze van a másik verzió, amiről már a többiek is írtak, tartalom, nézettség stb...
Hát elég összetett.. Először is, kell egy tuti jól megirt honlap. Aztán egy rakat más dolog is.
A jól optimalizált weboldal ismérvei:
* Felépítése nem ötletelésen, hanem szakszerű előzetes elemzésen alapul
* Keresőbarát technológiát alkalmaz
* Teljes tartalma indexelhető és látható a keresőkben
* Gyors a betöltési sebessége
* Hibamentes W3C Valid kóddal rendelkezik
* Beszédes, kulcsszógazdag URL-eket és egyedi metainformációkat tartalmaz
* Böngészőfüggetlen a megjelenése
* Egyedi, igényes, látogatóbarát, kulcsszógazdag tartalommal rendelkezik
* Számos link mutat rá a tartalmával releváns magas pagerank értékű oldalakról
* Kulcsszavai a metategben relevánsak maximalizáltan a tartalommal, és ezek többségére jó helyezéseket ér el a keresőkben
* Könnyen navigálható
További ajánlott fórumok:
- Hasonlatok... szerepeljen benne a MINT szó
- Firefox az adott oldalon nem ugyanabban a pozícióban töltődik vissza, ahol tartok, lehet ezzel valamit tenni?
- Milyen pozícióban szeretnek a babák aludni?
- Hogyan lehet törölni a google-ba beírt szöveget, hogy az ne jelenjen meg a továbbiakban?
- Házat vásároltam, szerepeljen az adóbevallásba?
- Ha beütöm a teljes nevem a Google-ba, akkor kiad rólam néhány dolgot. Ezt hogy lehetne törölni?