Milyen pozícióban szeretnek a babák aludni? (beszélgetés)
Haton fekve. Nincs valasztasa, mert a hason alvas a legveszelyesebb bolcsohalal tekinteteben.
Meg a dohanyzast is maga mogott hagyja.
Sziasztok!
A kisfiam oldalt aludt addig, amíg nem tudott fordulni, azóta meg csak hason. KIvéve a babakocsi, ott háton.
A kislányom oldalra fekve alud egészen addig amig nem forgott. Aztán inkább háton.
Most meg már mikor-hogy kényelmes.
Jó az alvókája. :)
Márk oldalt fekve szeretett aludni, Laura pedig háton. A hasonfekvést egyikük sem díjazza. A húgom lánya viszont csak úgy szeret aludni.
Az első lánykámnál azt mondta a védőnő, hogy altassam az oldalán, mert az úgy jó. Aztán pár hét múlva egy ortopédus mondta, hogy nem tesz jót a csípőjének az oldalt fekvés, úgy hogy háton altattam. A vége az lett, hogy nem volt hajlandó hason feküdni, így nem emelgette a fejét, nem erősödött a háta, a nyakizma, gyógytornára jártunk, hogy valahogy behozzuk az elmaradottakat. ( Sikerült! :-) )
A második gyerkőccel hazamentünk a kórházból, üvöltött két órát este, a férjem javasolta, hogy tegyük hasra, akkor elhallgatott, úgyhogy ő még a babakocsiban is hason aludt.
Bár hason fekve valóban ráfeküdhet az orrára és a szájára, viszont az újszülöttek már pár órásan képesek a fejüket átfordítani az egyik oldalról a másikra, tehát ha nem kap levegőt, akkor odébbfordítja buksiját. Ellenben ha hanyattfekve bukik, az visszafolyhat a légcsövébe és megfulladhat. Tehát marad az oldalt fekvés, akkor viszont a csípője...:-))) Ja, igen, kedvenc ortopédus szakorvosom szerint a hason alvás jót tesz a csípőjének, tehát ez még egy érv mellette...
Szia!
Az én kisfiam is csak hason szeret aludni, egyedül a babkocsiban alszik hanyadt. Bendi már 2 hónapos korában hasról a hátára fordult. Én sem akartam elhinni, de ezt már többször is megcsinálta, bár azért még nem sűrű jelenség.
Sziasztok!
Én születésétől oldalt fektettem a fiam, úgy altattam. Ez működött is 3,5 hós koráig. Mikor már tudott hátról hasra fordulni. Onnantól kezdve ő a főnők, csak így hajlandó aludni, még babakocsiban is.
További ajánlott fórumok:
- Van valamiféle recept arra, ha iker babákat szeretnék?
- Szeretnék egy könnyű babakocsit (max. 5-6 kiló), ami átfordítható tolókaros, és fektetni is lehet benne a babát. Ismertek ilyen típust?
- Majdnem 6 órakor érdemes-e kávét inni, ha 9-10 körül szeretnék lefeküdni aludni? (Egy kezdő kávézó)
- Aludni szeretnék már végre.
- Aludni szeretnék
- Érdeklődni szeretnék a Pikolo S-916-os babakocsiról.Azt irják róla hogy a háttámlája pihenőpozicióba dönthető.Az hány fok kb?