Írtam a NYUFIG-nk egy levelet, közel két hónapja és nem válaszolnak. Járt már így valaki? (tudásbázis)
Írj nekik megint és most kivételesen tértivevényesen add fel. ugyanis az ajánlott levél valószínű oda ért.. de nem biztos és így most nem tudod reklamálni.. mert már 2 hónap eltelt.
Ha tértivevényes küldemény akkor megkapod ,hogy átvették és mikor. Ehhez képest él a 30 nap.
Szia,
Sajna ez normális, azt mondják túl sok a munka és kevés az ember! De egy telefont azért megér :)
szia!
hívd fel őket! :DDDD
Szia!
Szerintem telefonálj rájuk, hogy hol tart az ügyed. Veszíteni nem veszítesz vele semmit. Én azt szoktam csinálni, hogy ha 1 hónapig nem érkezik válasz, akkor előszedem az ajánlottszelvényt, felhívom a postát, hogy mikor lett kézbesítve a levél, és az infó birtokában felhívom a címzettet, hogy ekkor és ekkor átvett ilyen és ilyen tárgyú levelemre várnék választ. Általában meggyorsítja a dolgokat.
Ha teheted!:besétálsz a Bp.XIII.ker Váci út 73."Nyufig" ba-némi várakozással segítenek.
Ha viszed a papírjaidat-Ők is hamarabb segíthetnek.
Úgy tudom, az államigazgatásban van valamilyen határidő, amin belül válaszolni kötelesek; talán 30 nap, de ebben nem vagyok biztos. Minden esetre olyan nincs, hogy jogszerűen nem válaszolnak hónapokig.
Ajánlottan adtad fel? Mert ha nem, az is lehet, hogy elveszett, meg sem kapták.
Anyukámnak 3 héten belül megérkezett.
Én leszedtem a netről a nyomtatványt,az kellett és azt hiszem anyakönyvi kivonatot is csatolni hozzá,ha a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjaztatásra gondolsz.
Nem erősséged a türelem.
A "HIVATAL" malmai...(az átlag átfutási idő:3-6 hónap.)
További ajánlott fórumok:
- Ti mit válaszolnátok erre?
- A rendőrökről pár kérdésemre tudna valaki válaszolni?
- Mit válaszolnátok erre a levélre?
- Egri csillagok kérdéssor! Te mit válaszolnál?
- Miért nem válaszolnak a hozzászólásaimra?
- Mit szólnátok hozzá ha találnátok ismerőst a Hoxán, de miután megtudja, hogy személyesen ismeritek egymást még az üzenetedre sem válaszolna