Inyenc csirkecomb recept


Csirkecomb
Hagyma kiskanálnyi
Foghagyma 1 gerezd
Méz kiskanálnyi
Ketchöp 3/4 dl
Fehér bor 1 dl
Mustár kiskanálnyi
Só
Bors
Az Inyenc csirkecomb elkészítési módja:
Ínyenc csirkecomb Kivajazunk egy tűzálló tálat és egymás mellé belefektetünk 8 közepes nagyságú, alulról besózott csirkecombot. 20 percre a sütőbe tesszük, majd megkenjük a mártással. /Én tovább hagyom, biztos ami biztos./ Diónyi vajon vagy ráma margarinon üvegesre sütünk egy kiskanálnyireszelt vöröshagymát, hozzáadunk 3/4 dl ketchupöt, 1 dl fehér bort, egy kávéskanálnyi mustárt, egy gerezd tört fokhagymát, egy kiskanál mézet, sót, törött borsot és - ha van - mokkáskanálnyi Worcestershire mártást. Néhány perces forralás után a félig sült csirkecombokat ezzel megkenjük és a sütőbe visszatéve, sötétpirosra sütjük. Vigyázzunk a máztól könnyen odakap, de ha eltaláljuk a kellő szint, csodálatosan ízesített pecsenyét tálalhatunk. Ugyanezt a mártás kenhetjük feszén parázson sült szárnyasokra, vagy sertésszeletre is. Ha burgonyát adok hozzá akkor dupla mennyiségű mártást készítek és azzal locsolom meg a burgonyát. Isteni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: princes47, 2009. ápr. 10. 16:28
Az inyenc csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.