Intervallum edzés futópadon (beszélgetés)
Én sem birom a futast.Nekem is van egy futópadom.Én heti 6x 30percet gyorsgyalogolok rajta a legmagasabb 12es emelkedon.Előtte futottam de így több kalóriat egetek el mintha futnek kisebb emelkedon.
Hatasat en abban latom h merfoldekkel jobb seg.em lett:-)
Mondjuk en inkabb hiztam tőle..remelhetoleg izomtol..
Én 30-35 percre álltam be, szerintem ez ilyen váltott intenzitással elegendő.
Ha éppen nem a lusta időszakomban vagyok (mostanában sajnos abban voltam), akkor a heti2-3 futással, heti két súlyzós edzéssel és persze normális étkezéssel (kalóriabázis) tudok szépen, lassan fogyni, formálódni.
Szia !. Kb. mennyi ideig tart összesen az edzésed? Nekem 25 perc volt a legtöbb. Gyorsan eltelik az idő, nekem azért tetszik ez a fajta futás.
Fogytál tőle?
Sajnos a futópadom viszonylag egyszerű konstrukció, ha a dőlésszöget akarom állítani, akkor le kell szállnom róla, és manuálisan állítani.
Köszönöm a válaszod.
Én ezt csinálom két éve... 1 perc gyaloglás 6 km-rel, 1-1,5 perc 8-10 km-re (erő és kedv függő, hogy mennyivel). Heti 3x. Szerintem hatékony, legalábbis nekem ez vált be.
És persze az étkezés, az fontos....
Ha gyors gyaloglásban a dőlés mértékét változtatom, az nekem fogyásra nem annyira jött be, inkább az állóképességemet javítja...
Sziasztok !
Olyanokkal szeretnék beszélgetni, akiknek van tapasztalatuk az intervallum edzésről.
2 és fél éve kezdtem futni. Hozzáteszem, világ életemben utáltam a futást :D . Az első néhány futásom kínszenvedés volt, 1500 métert 4-5 részletben tudtam megtenni. 2 és fél év alatt annyira felfejlődtem, hogy heti 3szor futottam 7 km-t. Ebben a hidegben viszont egyáltalán nincs kedvem a szabadban futkározni. Van egy futópadom 2 éve, de másfél évig rá sem néztem, mivel sajnos egyszer leestem róla a hülyeségem miatt. Most viszont rákényszerültem a futópadra. Minden nap valamit mozgok, 30-40 perc általában. Gyors gyaloglás, futás (max. 4 km, mert nagyon unalmas). Múlt héten kezdtem el, hogy 20-25 perc edzés. Ez úgy tevődik össze, hogy 1 perc gyors gyaloglás (6km/h), utána 1 perc futás szintén ezen a sebességen, majd 2 perc gyors futás (9-9,5km/h). Mivel szedtem fel kb. 4 kilót ezen a télen, szeretném leadni. Szerintetek ér valamit ez az edzés? Csinálja más is így?
Köszönöm előre is a válaszokat !
További ajánlott fórumok:
- Bodyrock tv otthoni intervallum edzés
- Ha intenzíven gyalogolok futópadon attól is lehet fogyni?
- Milyen problémára utal, ha futás közben zsibbad a jobb kezem? Futópadon kezdett el zsibbadni, pedig nem erőltettem meg magam
- Akik futópadon edzenek! :)
- Futópadon edzés
- Szeretnék elkezdeni futni. Rendszeresen végzek intervallum edzéseket, van kondim. Így is az alapoknál kezdjem a futást?