Imádok vasárnap reggel a szomszédokkal beszélgetni.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Megvannak, egytől egyig. 😉 Itt a tavasz, mindenki a kertben. Micsoda hahotázás van néha... 🤦🏻♀️🤣🥰
(Elnézést, csak most olvastam hogy érdeklődtél).
Már 6-kor locsoltam.:) Igyekeztem, hogy még mielőtt a nap teljes erejével nem kezdi sütni a növényeket be legyenek locsolva. Sajnos, a múlt heti esőnek már nyoma sincs.
A szomszéddal a Family frostos kocsinál találkoztam és váltottam néhány szót. Pénteken megy férjhez az unokája.
Szerintem ez erősen szomszédfüggő. Van amelyikkel sokszor akár egy órát is beszélgetünk kerítés mellett, vagy utcán is, de olyan is akad, akit inkább úgy csinálok, mintha észre sem venném, mert ha csak odaköszönsz órákig hallgathatod a károgását a politikáról, a drágaságról, meg mindenről, és még mintha levegőt sem venne közben, amikor beszúrd, hogy bocsi, mennem kéne.
És persze ott van a közömbös, de az engem nem zavar, nem erőltetem a beszélgetést senkivel. Nyilván mindenkinek köszönök, aztán vagy alakul beszélgetés idővel, vagy nem...
Mint ahogy a vallomás címében is benne van "vasárnap reggel". 😉
Nyilván munkába sietve senki nem tartja fel a másikat. De a vasárnap reggelek másak. Olyankor kicsit jobban ráérünk.
Anno az anyósom is hol egyik hol másik kerítés mellett állt,,jókat dumálgattak,,jöttek mentek a növények , termények, jött át kakas ami "tud is valamit"jókat nevettek.
Ugyanitt kár hogy az én szomszédaim még a köszönést is kényszernek érzik.
Nem baj csak fura.
Ha csak egy fél órára is, de jól esik velük beszélgetni. Van köztük idősebb, fiatalabb, jókat nevetünk.
A gyerekeink is szeretnek becsatlakozni a beszélgetésekbe, főleg a nagyobbik. Sok jó dolgot hall ő is a 78 éves szomszéd bácsitól. Na meg amikor elkezd mesélni... akkor nem elég a fél óra. 🤦🏻♀️🤣❤️
Szerintem nem szánta,rosszindulatúnak.
Ha egy faluban végigmentél tényleg mamikat,,és papákat láttál összeülni.
Persze a venasszony nem szép,,de te sem mész a szomszédba durvaságért .
Így van, arra van időm, amire akarom hogy legyen.
Ha kimegyek a kertbe, valamelyik szomszéd biztosan odaköszön, váltunk pár szót. Megkérdezzük egymástól van e valamire szüksége.
De a vasárnap reggeleket szerintem direkt várja mindenki. 🙃❤️
További ajánlott fórumok:
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Problémás szomszédok....
- Nektek is van "jó" szomszédotok?
- Szerinted reális minden hétvégén szombat, vasárnap reggel 5-től este 9-ig dolgozni 4000 Ft-ért?
- Vasárnap délutáni étel lehet még kedd reggel a baba kakijában?
- Az adventi koszorút vasárnaponként este vagy reggel kell meggyújtani? És meddig kell égnie?