Idén nem megyek ki a temetőkbe (beszélgetés)
Mondjuk én is igyekszem kerülni a köhécselőket és a maszkot csak tessék-lássék viselőket a villamoson, sőt fel veszem a nyúlcipőt, ha elkezd mellettem köhécselni valaki. Senki nyavalyáiból sem kérek, köszönöm szépen!
Ezért is igyekszem csak annyit utazni, amennyit feltétlenül szükséges. Így idén kimarad az utazás halottak napjára, de a helyieket is letudtam mostanára. Szerintem egy halott sem szeretné, ha a szerettei mielőbb mellé feküdnének, és a legfontosabb dolog az elhunytak emléke, ami szerencsés esettben bennünk él, nem pedig az, hogy mikor megyünk égetni a temetőbe vagy mekkora sírcsokor.
Mellesleg szerintem semmilyen ünnep sem olyan fontos, hogy bele kelljen szakadni az ünneplőnek.
Nálunk ez az egyik tesómmal évtizedek óta így működik. Küldi a pénzt és az ő nevében is kivisszük a koszorúkat, + 1-1 csokor virágot a sírokra és nincs ezzel semmi gond. Akkor is úgy volt, amikor csak 100 km-ről kellett volna átszállással bumliznia idáig + vissza, és mióta a távolság 200 km-re nőtt, azóta még inkább.
Gondolom, más családoknál is van ilyen, különösen, ha nincs autó.
Lehet, hogy nem volt választása.
Én csak suliba mentem, de nem azért fizetem a tandjat, hogy aztán meg hiányozzak.
És felhúztam a maszkot az orromra is. A szemüveget a vonaton tudtam nélkülözni.
Temetője válogatja a látogatók sűrűségét, azért ott is össze lehet akadni szipogó-köhögő emberekkel, sokan messzebbről is érkeznek.
Az oda- és a visszautazás is kockázati tényező.
Hát,elég kicsi az esély,hogy temetőben elkapod a vírust.
Na mindegy.
Szerintem ha neked nem fontos a rokonok véleménye,akkor nem kell velük foglalkozni.
Rá, de van, aki tényleg fél.
Múltkor egy férfi végigülte a vonatot, mert ha a közelében valaki az orra alatt tartotta a maszkot, már ment is tovább, de még veszekedett is.
Azt mondta, van alapbetegsége, nem vállalja, hogy mások az ő egészsgével játsszanak.
Azért ezt is meg lehet érteni.
Hát akkor meg pláne. Ezt mindenki megértheti.
Maga az utazás sem veszélytelen. Még saját autóval utazva is akad jó pár veszélytényező.
Ha megharagszanak, akkor mi történhet?
Ha fontos a véleményük, telefonáld őket körbe és előre mentsd ki magad. Akár a járványra is hivatkozhatsz.
Ha megharagszanak akkor mi van?
Ne foglalkozz velük.
Gyújtasz otthon egy gyertyát és kész!
További ajánlott fórumok:
- Tájnyelv, megyékre elosztva!!
- Férjhez megyek, de beleszerettem a párom tanújába!!!S.O.S.
- Ha először megyek egy fodrászhoz, menjek be vagy csöngessek be inkább?
- Ha nagyon fehér a bőröm, leégésre hajlamos, és először megyek idén szoliba, akkor a kiwi szoliban 7 percnél nem égek le?
- Akkor járok a legjobban, ha még idén elmegyek táppénzre?
- Tudja valaki, hogy a temetőkben egy sírhelyért fizetendő díjat lehet-e részletben fizetni?