Húsvéti kolbászos leves recept
A Húsvéti kolbászos leves hozzávalói:100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
250 g sárgarépa
zeller és a petrezselyemgyökér
200 g házi, füstöletlen, főtt kolbász
víz
só
liszt
fokhagyma
majoránna
tojás
kenyér vagy kiflikarikák
A Húsvéti kolbászos leves elkészítési módja:
A rozslisztet áztassuk annyi vízben, hogy ellepje. Hagyjuk néhány napig, míg besavanyodik. Főzzünk vegyes zöldségekből levest (sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér), majd szűrjük le (ha szeretnénk benne hagyhatjuk a főtt zöldségeket is) és adjuk hozzá ezt a savanyú folyadékot. Forraljuk fel és sózzuk, borsozzuk. A kolbászt vágjuk karikákra és adjuk a leveshez. 2-3 cikk fokhagymát passzírozzunk a levesbe. Fűszerezzük továbbá friss apróra vágott majoránnával. Egy vékony rántást is készíthetünk hozzá, ha vastagítani szeretnénk. A tetején főtt tojással tálaljuk, mellette pirítóssal.
Forrás: bien.hu
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. márc. 18. 18:19
A húsvéti kolbászos leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.