Hova rakjam megkelni a kelt tésztát? (tudásbázis)
Én ha nem érzem elég melegnek a szobánkat, akkor belebugyolálom meleg takaróba, ezer százalék hogy megkel!
Ne tedd hideg földre, inkább kályhára ha van, nekem nincs kályhám ezért szoktam bebugyolálni:)
Konvektorra magasítás és azon.
Bár ez függ attól is, hogy mennyire meleg a konvektor.
elkészíted és meleg helyre taszajtod letakarva prsze...eközben mosol,vasalsz,gyereket ringatsz,vásárolsz stb.stb.
nem kell félni a kelt ttól akkor is jó lesz ha a hűtőbe rakod...csak lazán
Egy kisebb lábosba teszek 1 liter vízet, arra egy
fedőt forditva, és alágyujtok, mikor forr a víz eloltom és annak a melegével szépen fel kel.
lehet, hogy nagyon zsíros, vajas a tészta vagy nagyon kemény és nem tud puffadni.
A hűtőbe is megkell, ha minden oké.
Lehet, hogy nem elegendő az élesztő és igy nem tud megbirkozni a liszttel.
Keleszteni viszont mindegy, hogy hova teszed, ha nincs olyan meleg, akkor legfennebb tovább tart a kelesztési időszak,Amit hidegen kelesztek, azt a hütőben teszem, ott is meg kel szépen csak 12 óra alatt
imádom a kelt tésztás cuccokat :))
most épp aranygaluskát szeretnék:)
köszönöm a segitséget,ezt az ablakos-napocskás dolgot kiprobálom.
Konyhába letakarom egy tiszta ruhával és egy kispárnát ráteszek.
Valamikor anyutól úgy láttam, hogy betette a párnák közé.
Én van úgy hogy beteszem a mikroba egy kicsit rámelegítek, DE nem nagyon, és bent hagyom!
De ha nem műanyag tálba teszed, egy kicsit bemelegíted a sütőt.... és beteszed oda! De NE forró legyen! VAgy a napocska is csodákra képes! :)
Jó sütkérezést!!!
És mit sütsz?
Napra.
De lehet, hogy nem a hőmérséklet hibája, nekem bárhol megkel a lakásban.
azt tudom hogy melegen kell:D
csak eddig akárhova pakoltam,semmi..:((
További ajánlott fórumok:
- 90 napos diéta alatt mivel lehet enni a tésztát szénhidrát-napon?
- Milyen fajta tésztát használsz leginkább?
- Férjem krumplis tésztát csinált, és most megsértődött, hogy...
- Nyaralás alatt hová rakjam a cicámat?
- Miért nem akar megkelni a tésztám?
- Ha előző este meggyúrom a tésztát, hova tegyem vagy mit csináljak, hogy a tészta megkeljen és reggelig kibírja, hogy már csak sütni kelljen?