Ha előző este meggyúrom a tésztát, hova tegyem vagy mit csináljak, hogy a tészta megkeljen és reggelig kibírja, hogy már csak sütni kelljen? (tudásbázis)
Nem minden pékárunak válik a javára, mert pl a fonott kalácsot nem célszerű "hűtőzni" egy éjszakára.
Viszont vannak kimondottan olyan croissant receptek, aminél elő is van írva, az egy éjszaka hideg hely, viszont ezeknél, amint megformáztad be kell tenni a hütőbe, és nem kell keleszteni előtte...
éjszakára rakd be a hűtőbe, mert ha meleg helyen marad akkor túl kell és az sem jó
majd mielőtt hozzákezdenél, tedd melegebb helyere
úgy szobahőmérségletre
és ha kiszaggattad vagy megtöltötted(nem tudom mit akarsz csinálni) akkor utána hagyd még 20 percig kelni
igy igaz,meg kell a hütőben a tészta csak reggel át kell 1 kicsit dolgozni és lehet tölteni vagy amit szeretnél késziteni beleőle.
A Bajorok mindent hidegen kelesztenek,én is tölük tanultam a kelt tészta készités fortélyait.
tényleg megkel a hűtőben..
én pl még a lángost is ott kelesztem...
Nagyon szeretjük a frissen sült pékárukat. De azért nem vagyok hajlandó hajnalban felkelni, hogy meggyúrjam, és kelesszem. Megoldható az, hogy reggel csak bekapcsolom a sütőt és megsül az előre megkelesztett tészta? Ilyenkor ha előző este meggyúrom a tésztát, hova tegyem, vagy mit csináljak, hogy a tészta megkeljen és reggelig kibírja, hogy már csak sütni kelljen?
Nincs kenyérsütő gépem...
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?