Hosszú haj melírozása hogy történik, meddig tart, és mennyibe kerül? (tudásbázis)
Bp-n hosszúhajra elkérnek 7-8ezer Ft-ot is a legsimább fodrászatban. És innen indul felfelé sajnos... :(((
Vidéken a fele. És ez nem minőségbeli romlás.
Én pont tegnap voltam melíroztatni a hosszú hajam.
Vidéken 3200 Ft és 3 óra. Két szín (szőke és vörös), minden 3. csík lett csak vörös. Nekem most nagyon tetszik.
A melírozásnak elég sok fajtája és technikája van. Attól függ, melyiket választja a fodrász, hogy milyen eredményt szeretne elérni - te mit akarsz.
Létezik a sapkás melír, de azt leginkább rövid hajhoz használják, amit nem lehet fóliába belefogni. A fóliás az elterjedt, de ezen kívül van még pisztolyos, fésűs ésatöbbi...
A melírozás ideje attól is függ, mennyi eltérő hajtincset szeretnél. Ha az egész hajat kell kiválogatni és fóliába tenni, az bizony időigényes. Na meg a másik: szőkítés után nem árt, ha még valami szín is kerül a hajra, különben a kiszőkített rész besárgulhat, hiszen az még nincs festve, csak színtelenítve. Ezt is a legtöbb fodrász elmulasztja. Ez mosás után még egy színezésnyi idő pluszt jelent. Úgyhogy két-három óra tuti egy hosszú hajnál. Árat én nem írok, a neten rákereshetsz, hol mennyibe kerül.
van olyan hajfesték, ami melírozást kölcsönöz a hajnak, ha én itthon festem a hajamat?
nem akarom befesteni csak pár világosabb csíkot..
Hááát, látom sok mindenről volt már szó, de a melírozásról még nem nagyon!
Konkrétan az érdekelne, hogy hosszú hajnál is a gumisapkás módszerrel csinálják-e? Mert abban már volt részem rövid hajjal, de nem kívánom még egyszer...
Olvastam valami fésüléses módszerről is, amikor úgy fésülik bele a hajfestéket, esetleg valakinek csináltak már ilyet? Mert a tincsezgetés gondolom nagyon idő- és munkaigényes, és ennél fogva drága is! Pedig tény, hogy az a legszebb!
A melírozás káros hatásáról csak annyit, hogy a hajfestéssel ellentétben itt a hajfesték nem érhet a fejbőrhöz, így nem jut a szervezetbe! De én sem csinálnám még ezt sem, ha nem lenne egyre több ősz szálam!:-(
Túdom, túdom, állandóan tyúkszemre lépek ezzel a hajfestéses témával. :)
Biztosan bennem van a hiba, hogy nem érthetően fogalmazok. Igenis, jól jöhet a hajfestés annak, aki az őszülését tudja vele palástolni, ha ez fontos a számára. De az egészséges, eredetileg barna fiatal nő mi a francért akar pl. döglesztő vörös démonnak, vagy Marilyn Monroe-nak látszani? Tuti, hogy nem a hajszínétől lesz olyan, még ha ő úgy is hiszi.
Nem azt állítottam, hogy a vegyszerekbe bele lehet halni, csupán arra céloztam, hogy sokszor feleslegesen terheljük velük a környezetünket, a szervezetünket.
Kedves Aville! Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha a körmeim nem papírból volnának, s legalább 1-2 MILLIMÉTERESRE meg tudnának nőni. Mióta az eszem tudom, szenvedtem, hogy annyira nem volt körmöm, hogy még egy tűt sem tudtam befűzni. A műkörmöt biztosan nekem, s a hozzám hasonlóaknak találták ki. :D Meg azoknak, akik nem tudják, jó dolgukban hogyan tartsák el a műkörmös ipart. :D
Katka88! A fórum már csak ilyen: mindenki leírhatja a véleményét. :D
Kedves Zsóka!
Ne hallgass semmi negatívot meg, te tanácsot kértél a melírt illetően, ő meg csak a véleményét mondja, amit nem kérdeztél... :)
OFF: a műköröm nem egészségtelen, mérgező, vegyszeres anyagokból van????
Bocs, de valaki attól érzi jól magát, ha ápolt a haja, valaki meg attól, ha színes, nagy körmei vannak. Normális keretek között egyikben sem lehet belehalni.
Kár, hogy az a fotó olyan kicsi; szinte semmi látszik.
Esküdt ellensége vagyok a hajfestésnek. De aki ettől fiatalabbnak, másnak, többnek érzi magát, nyugodtan terhelje a környezetét, a szervezetét mérgező anyagokkal.
És ne kímélje se az idejét, se a pénztárcáját. Elvégre a fodrászoknak is meg kell élniük.
Bocsánat az OFF-ért.
További ajánlott fórumok:
- Mi történik ha valaki felkerül a bar listára?
- Mióta új házunkba költöztünk nagy ívben kerül bennünket a szerencse, csak rossz történik velünk.Mit tegyünk?
- Mi történik, ha valakinek az kerül a bizonyítványba, hogy nem osztályozható?
- Mi történik akkor, ha végrehajtás alá kerül egy ingatlan, ami társtulajdon (5 személy tulajdona), de a végrehajtás 1 tulajdonost terhel?
- Mi történik, ha bárlistára kerülök?
- Mi történik, ha egy hitel felmondásra kerül?