Honnan szerzitek be most a hozzátápláláshoz a gyümölcsöt, zöldséget? (tudásbázis)
ó, egy 6hónaposnak nem cifráznám már túl a dolgot... 10óraira/uzsira simán mehet joghurt (ha nem akarsz gyümölcsöset, akkor natúr jogi kis házi lekvárral), ha nincs gyümölcs... amúgy meg krumpli, répa mindig van.
ha almához jutsz, érdemes megfőzni, jól lehet fagyasztani... azt imádta a fiam krumplival, répával, sütőtökkel (szintén fagyasztott... épp tegnap ette meg az utolsó adagot), gesztenyével (abszolút favorit volt 6 hó körül).
egyébként a baba szempontjából mennyivel jobb a magyar barack, mint a külföldi?
a magyar kevésbé permetelt?
Én olyan őstermelőtől veszem az almát, akiről tudom, hogy hűtőházban raktározza. Igaz, hogy nem olcsó. Valaki írta előttem, hogy a pici babáknak még nem sok kell, pár szem almát veszek minden pénteken, és azt keverem más gyümülcsökkel,tejpéppel, gabonapéppel.
Ahol laksz, nincs piac a közelben ?
Hétvégén voltak kint a piacon,s jó, hogy már le nem hülyéztek, hogy én magyar barackot akarok most.
6 hónaposak leszünk 2 hét múlva
Őszibarack nem érett be? :o
Nálunk a "szöszöset" már cirka 2-3 hete árulják a piacon.
Egyébként gyümölcsöt, zöldséget -már amit nem én termelek meg- piacon vásárolok, "kipróbált" öregasszonyoktól, öregemberektől
én adtam neki a tescós almát is. megmosva, hámozva...
milyen idős baba hozzátáplálásáról van szó?
ha még picike (3-4-5 hónapos), akkor az almán kívül gyümölcsöt max meggyet adnék.
zöldségeket meg lehet dögivel :) krumpli, répa, cékla, saláta.
utóbbi volt az egyetlen, amit mindenképpen megbízhatóan permetmentes helyről vettünk.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Cukorbetegek, ti hogyan esztek "naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt", amikor a gyümi tele van cukorral?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- 3, 5 éves kislányom nem eszik zöldséget, gyümölcsöt!
- Reggelire vagy délelőtt ki milyen zöldséget és gyümölcsöt eszik?