Hol lehet munkát találni? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hol lehet munkát találni?
Legfőképp azért ismerik, ismerhetik csak a nagyok, mert ők akarják is ismerni.
Hajlandóak a közlönyre, adó-tanácsadóra, könyvvizsgálóra, jó könyvelőre, és nem utolsó sorban a saját maguk fejlesztésére költeni.
Befektetnek a saját tudásukba, és a cégük gyarapodásába.
Ami nekik befektetés, az azoknak akik kicsik is maradnak költség. Lehet, hogy ezt nem érted, te sem és sokan mások sem. Azt gondoljátok, hogy minden amit ki kell fizetni az kiadás, költség.
Hát nem. Ami a tudásba megy, a saját magunk önképzésére, az akármennyi pénz, és akármennyi idő az BEFEKTETÉS.
Visszatérve a munkavállalókra, mert ugyanis a cikk indítás őróluk szol. Nos az önképzésre szánt idő és pénz, nekik is befektetés. Csak nem mindegy hol akarnak tanulni. Mert még egy iskola padban szerzett tudás nem igazán profitábilis. Azaz nem garantált a jó fizetés.
"Vannak olyan szinte bújtatott költségcsökkentő tényezők, amit csak a nagyok ismernek, ismerhetnek. Na meg azok, akik a nagyok adó-tanácsadóját kifogják."
Na igen...
Egy tiszta, átlátható, becsületes adórendszer...
Nem is értem, miért is nem akarnak itthon vállalkozni a fiatalok...:(
Pedig milyen jól lehet halászni a zavarosban...
:(
Sajnos mifelénk is így van ez. Azért nekem az tetszene, ha vállalkozás barát szabályok lennének.
Tudom, van KATA. De azt is tudom, nem mindenki vágyik erre. Főleg egy kezdő. Van, ahol hamar lehet előbbre jutni, és van, ahol csak lassan.
Na és mi van, ha valaki kevesebbel is beérné, mert az is elég lenne neki?
:)
Ismerem ezeket. Tanultam is sokat.
Éppen ezért ebben az országban soha nem vállalkoznék!
Nagyra nőni pedig azért nem lehet - a vállalkozók mondják, mert van aki megkívánja és elveszi...
"Túl nagy üzletet láttak a tevékenységben, aminek nem tudtak ellenállni. Velem együtt több száz, több ezer kolléga egzisztenciáját lenullázták."
Az, hogy az általad említett szakmákban nincsenek szakemberek annak köszönhető, hogy egyrészt megszűnnek/szűntek a szakiskolák, másrészt megváltozott a fogyasztói társadalom. Ma már nem kell annyi varrónő vagy cipész, mert sokszor olcsóbbnak gondolják megvenni az emberek a kínait. Ahogy javíttatni gépeket is max. garancia ideje alatt érdemes, mert utána 1-1 alkatrész drágább, mint a gépet újra megvenni, így ezeken a helyeken sem szükséges, hogy sok embert foglalkoztassanak.
Interneten is attól függ, hogy mivel vállalkozik az ember. Ha maga készített dolgokat akar eladni, ami kevés befektetéssel jár (gondolok itt pl. kézműves, egyedi dolgokra) akkor valóban vannak már olyanok, akiknek ez bejött és meg tudnak belőle élni. Ha viszont viszonteladó akar lenni, akkor ahhoz pénz kell. Ha szolgáltatást nyújt (pl. víz-, gáz-, villanyszerelő, festő, burkoló, tanácsadó, jogász stb.) akkor reklámnak jó, és ha bejön 1-1 érdeklődő és valóban jól dolgozik valaki, akkor esetleg lesz esélye, hogy ajánlás útján ismertebb legyen. Azt tapasztalom ugyanis, hogy az emberek inkább előbb kérdezik meg a szomszédot, másik szerelőt, ismerőst, hogy ajánljon valakit.
Hogy kerültek ide? Gondolom interjún ők sem úgy mutatkoztak be, hogy naplopó a második nevük. Az elején még biztos nem is merték így elengedi magukat. Egy nagyobb cégnél lehetetlen mindenkit annyira szemmel tartani, hogy ne legyenek ilyenek. Aki rongál, azzal csak akkor lehet megfizettetni, ha kiderül, hogy ő volt. Azért annyira nem nagy legény, hogy úgy csinálja, hogy mások is lássák.
Igen, lehetne ezt így is csinálni, nem csak úgy, mintha az állam és az állampolgárok egymás ellenségei lennének.
Meg kell szabadulni az ilyenektől...
És, hogy került oda az a lustícia? Ő is pályázott? :(
Aki rongál, lop, azzal meg kártérítést fizettetnék.
Bunkók mindenhol vannak, sajnos.
Én még ilyesmiért nem vállalkoznék itthon:
"„Például nekem nagyon tetszik az Egyesült Királyságban, hogy ha magánvállalkozást kezdesz, csak akkor fizetsz adót, járulékot, ha már van profitod. Szerintem ez így van rendjén. Nem?”
„Ausztriában csinált egy éttermet egy magyar srác. Bejelentkezett 1 év után az adóhivatal. Kedves honfitársunk térdig fosta magát. Erre kijött egy ellenőr, odaadta a névjegyét, hogy ő a kirendelt mentor, miben segíthet?! Átnézte a könyvelést, megmutatta, hol lát hibát. Kérte (sic!) javítsa ki, és ha kérdése van, szóljon, jön és segít!!!!”
Álmodozni azért szabad...
Van itt a Hoxán több fórum is, arról, érdemes-e vállalkozásba kezdeni. Akinek van munkája, és mellette kezdené, lehet, hogy megéri.
De sokan vannak, akik elveszítették a munkájukat és belefognának valamibe. Vagy a fiatalok, akik nem kapnak munkát, de szívesen vállalkoznának. Na, neki nem sok jót lehet mondani.
Nem vállalkozásbarát sem az adórendszer, sem az ország. :(
Bionet, sok igazságod van ebben!
A legnagyobb gond, szerintem ott van, hogy nem tanítják a vállalkozást az iskolákban! Pedig nagy szükség lenne rá.
Nagyon nehéz tisztességesen vállalkozni, versenyképesnek lenni meg pláne. Mert ott a sok feketéző, az egyéb pénzekkel kitömött vállalkozók. Egy kezdő nem tud érvényesülni.Nem tudja megfizetni a könyvelőt sem. Még nincs miből. Nálunk nem lehet 0-ról elindulni, mert a semmit is megadóztatják.
Azt hiszem én nem ismerek olyan vállalkozót, aki mindenben a törtvényt követi... Biztosan létezik ilyen, de nem túl sok.
Meg aztán nagyra nőni sem szabad... :(
Nagyanyáink idejében nem volt tv, nem volt telefon, főleg nem okos telefon, és nem kuncsorogtak más szekerét tolni, főleg vidéken. Hanem megtermelték a javakat, megjavították amit kellett. Voltak kisiparosok. Most vidéken jó esetben lenyírják a füvet, és lasszóval kell fogni aki akár egy cipőt mag tud ragasztani, sarkalni, zárat tud javítani, stb. stb.
Pedig van amihez nem kell sok szerszám.
Az interneten fillérekből el lehet kezdeni vállalkozni, és csak legálisan, mert ugyanis ott a legnagyobb lebukási veszély.
A legtöbb vállalkozó, munka mellett, kicsibe kezdte vagy magát a vállalkozást, vagy az arra való felkészülést.
Kedves Panka!
Lehet akár hófehéren is boldogulni. A gond a paradigmákkal, a hiedelmekkel van.
A könyvelő az államért, az adórendszerért van, DE a vállalkozó, a cég fizeti. Evvel együtt sokat tehet a vállalkozóért. Az esetek 90% - ban ezt a vállalkozók, még a közepesek sem igénylik, sőt elutasítják.
Pedig számos legális adócsökkentő tényező, törvény, jogszabály van. Tehát lehetőség az adó mérséklésére.
Ez az amit a nagyok maradéktalanul kihasználnak. Míg a mikró, a kis és a közepes vállalkozók, vállalkozások, cégek csak pár % a.
Vannak az adó-tanácsadók, és a cégekre szakosodott ügyvédek. Nos Ők a cégekért vannak, és azok is fizetik őket.
Az, hogy nem lehet tisztességesen, etikusan megélni vállalkozóként tehát egy hiedelem.
Tény, hogy sok utána járással, tervezéssel, tanulással jár, de lehet.
Egyébként az utánajárást, a tervezést, és főleg a tanulást hagyják ki.
Itt teszem hozzá, hogy evvel nem azt akarom mondani, hogy jó ez az adórendszer, meg azt sem, hogy az Állam, na meg az államok feletti pénzhez jutók nem járnak jól. Nagyon is jól járnak.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem lehet ebben az országban munkát találni? :(
- Londonba szeretnénk menni dolgozni! Érdemes?Könnyen lehet kint munkát találni? Szállással mi a helyzet?
- Lehet találni olyan külföldi munkát, ahová vihetek állatot is a szállásra?
- 50 évesen lehet munkát találni?
- Hogyan lehet munkát találni, ha nincs kapcsolatod és nem tudsz nyelvet?
- Hogyan lehet munkát találni?