Londonba szeretnénk menni dolgozni! Érdemes?Könnyen lehet kint munkát találni? Szállással mi a helyzet? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nezegeti meg ezt a forumot valaki mostansag?
En Londonban elek a parommal, van szallasunk is, de munkat keresek. Ha valaki tud part-time melot akkor legyszives irjon privatban.Koszonom.
De szivesen csevegek is!
Nekünk azt ajánlották hogy közvetítő irodán keresztül menjünk,mert úgy biztos hogy lesz állásunk...nem mernék kimenni úgy-és nem is engedhetném meg magamnak-hogy nincs elöre lefixálva az állás a szállás és egyebek...Nem a végzetségünknek megfelelően akarunk dolgozni,és nem is akarunk kint letelepedni,sőt huzamosabb ideig maradni sem.Szezonális munkát ajánlottak nekünk,március végétől szeptemberig...
Szállást biztosítanak "fillérekért" (ha magam foglalnám 140 font lenne hetente,így csak 30 lesz)
Ígéretek vannak,reméljük munka is lesz...Azt meg hogy lenézik a külföldit majd megszokjuk,nálunk a magyart is lenézik ha aljamunkát végez.
Nem a meggazdagodés hanem a kalandvágy hajt minket,ha nem mínuszosan jövünk haza már nem leszünk csalódottak(de boldogok sem).
Sziasztok.
Mi egy hónapon belül tervezzük az indulást a párommal,mindennek utánanéztünk,amint lesz biztos meló,és sikerül lerendezni az itthoni dolgokat indulunk is...legalábbis nagyon remélem.
A gyerekeket is ciki felöltöztetni? Még mindig kiakadok, a rövidnadrágos srácokon (iskolai egyenruha) januárban... Nem beszélve a csecsemőkről, zokniban, sapka nélkül, derekuk fedetlen. Igaz a munkahelyemen olyan idétlen az ablak, (réteges üvegek), hogy beesett a hó.
Akar még valaki Angliába jönni dolgozni? Csakhogy a témánál maradjunk. :-))
Az én munkahelyemen is csak Ausztriáig ismerték a térképet :) Nah, mondom a mellette lévő ország vagyunk mi :)
De azért a Rubik-kocka meg a golyós toll (Biro-pen)itt is nagy siker - de kik azok a magyarok??? :D
mikor Amerikában éltem, megkérdezték, honnént jöttem. mondtam Szlovákiából. erre válasz: ne a várost mondjam, mert úgy nem tudják...
:)
Ez más nemzet gyermekeire is jellemző! Kérdezd meg New York-ban a mezei járókelőt, hogy hallott-e már Budapestről?
Vigyorogni fog, rázza a fejét és a fülét és mind a 150 kg-jából azt az üzenetet sugározza feléd: heee...?
De nem akarok offolni.
Egyetértek. Szintem egyáltalán nem tud a többsége gyakorlatiasan gondokodni, ennyit a praktikusságról.
A lényegre törő inkább jellemző bármelyik másik nemzetre, mint az angolra. Itt inkább harminszor megkerülik/körbejárják amit mondani akarnak, egyáltalán nem lényegre törőek. Most csináltam adó bevallást, azt hittem a hajam leteszem némely pontnál...
Fejelettek: hát, inkább úgy mondanám hogy eddig jó gazdasági háttérrel rendelkeztek, de ez a gyarmatoknak volt köszönhető, nem a személyes varázsuknak, tudásuknak :( A sógornőm kislánya 9 éves, és a fél osztály alig tud olvasni :( :( :(
És az majd az egész osztály meg volt róla győződve, hogy a 2. világháború az angolok és a németek között zajlott. Elkeserítő :(
a jelzők, melyeket használtál (praktikusak, lényegretörők, fejlettek) nem az angolok tipikus tulajdonságai. az csak a látszat.
:))
mi mindig várjuk, de az eltakarítókat mindig felkészületlenül éri :)
én azon döbbentem meg, mikor este buliban menet nagykabátban, dideregve várom a buszt, az angolok meg pólóban, szoknyában, harisnya nélkül sétálgatnak a 2 fokos hidegben.
de az angol kolléganőim is azt nyilatkozták, ciki felöltözni, kabátot venni. szerintem ezért születik itt annyi hibás gyerek, és azért taknyosak állandóan...
Mert nincsenek felkészülve rá. Hiába tudják, hogy jön. És nincsenek hozzászokva. A Golf áramlat miatt arrafelé enyhe telek vannak. (A nők pl télen nem hordanak harisnyát. Saját szememmel láttam. Nem egyet, többet. Lehet, hogy retardáltak voltak, de végül is, azok is fázhatnak, nem? De ez komoly.)
Mi ugye, meg mindig felkészülten várjuk a telet!
:-))))
Én is így gondolom.
Egy ismerősöm férje most jött haza Franciaországból, mert elküldték. Itthon nem is tudom hogy talál munkát. De még egyszer nem akar kimenni külföldre, mert azt mondta nincs értelme.
Ebben a helyzetben most sehol. Mindenhol elbocsátások vannak. Feketén bébiszitterkedni sem olyan egyszerű, egyre kevesebb a fizetőképes család. Néhány éve egy teljesen átlagos 3 gyerekes család is megengedhette magának, még úgy is, hogy anya nem dolgozott.
Egy barátom feleségét egy hete bocsátották el. 25 éve dolgozott a GE -nál, 5 éve mint elnökhelyettes. Úgy döntöttek 2 elnökhelyettes elég lesz, ő nő és 55, nem kegyelmeztek. Semmi felmondási idő, másnap nem is kellett bemenni.
Ha nincs aláírt szerződés és nem olyan speciális a munkaterület, nincs profi nyelvtudás, esélytelen a legtöbb esetben.
Ne gyere Angliába dolgozni, ha megfogadsz egy tanácsot. Én több mint négy éve élek kint, most költözünk haza.
1. Nagyon külföldi ellenes a hangulat.
2. Nagyon nagyon nehéz állást találni még helyieknek is, még nagy városban is.
3. Csak úgy szabad belevágni, hogy legalább az egyikőtök beszéli a nyelvet és meg is érti a szóbeli angolt (angol angolt és nem a külföldiek angolját, az sokkal könyebb)
4. Ha nem tudtok ismerősnél lakni, akkor legalább 5-800000 forinttal gyertek ki, mert a lakás bérlés nagyon drága, és ha rögtön kaptok is munkát, még a legszerencsésebb esetben is 2-3 hét a fizetés, és ha nincs itteni (!) bankszámla számod, akkor nem fogják utalni a fizud addig, amíg nem kapsz (ez akár 1-2 hónap is lehet).
5. A közlekedés szintén nagyon drága, és ha befuccsoltok, még a hazaút repjegyét is fizetni kell valamiből.
Nem akarok negatívan hangazni, de nagyon sokan rózsaszínkét vázolják az itteni életet, és hát nagyon nem az. Nekem bejött, de csak azért, mert a bárom britt, a lányom britt, és kapunk olyan támogatást ami alapból jár, és mellette van egy vállalkozásom, ahol a magam ura vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk 2011-re
- Babát szeretnénk 2010-re
- Akik 2012-ben szülni szeretnének:)
- Akik mostanában szeretnének GYES mellett dolgozni! Hogyan tovább!
- Ha három ember kimegy dolgozni Londonba és keresnek 1000 fontot (kb. 400 ezer forint), akkor félre tudnak tenni havi 200-300 ezret?
- Milyen lehetőségek vannak, ha Új-Zélandon szeretnénk élni és dolgozni?