Akik mostanában szeretnének GYES mellett dolgozni! Hogyan tovább! (beszélgetés)
De ha jön az újabb babád, akkor újra jön a gyes :)
Utána pedig a 3 gyerek mellett a gyet, a legkisebb 7 éves koráig.
Sziasztok!Nekem júliusban járt le a GYES.A volt munkahelyemre nem tudok visszamenni ha akarnék sem tudnék,mert sajnos a csőd szélén áll a cég.
Így jelenleg a szabadságomat töltöm szeptember 18-ig!
Aztán munkanélküli,start kártya....a férjemmel közös vállalkozásunkban fogok dolgozni...nem sok lehetőségem van...
Még az első gyerekem előtt én is az voltam, tíztől hatig volt a munkaidő, és hétvégén is menni kellett.
Én sem tudtam csinálni utána, viszont mivel nem volt szakmám (csak érettségim), a munkaügyi központ beiskolázott egy irodavezetői tanfolyamra - ezzel dolgoztam utána, amíg most jött a két kicsi :)
Szerintem esetleg érdeklődj Te is, hátha kérhetsz átképzést!
Én gyes mellett megyek vissza dolgozni, szeptembertől.
Jelenleg még él (elvileg el akarják törölni), hogy amíg a gyerek 3 éves nem lesz, a munkáltató köteles visszavenni. Igaz nem köteles részmunkaidőben visszavenni, és ha azt mondja 'jöhetsz, de csak 8 órában', akkor döntened kell, hogy nem vállalod, vagy vállalod, de akkor lemondasz a gyesről.
Nekem szerencsém volt, visszavettek részmunkaidősbe. Nem mondhatnám, hogy szerettem a munkahelyemet, de tisztában vagyok vele, hogy 3 gyerekkel, nyelvtudás és diploma nélkül nem igazán ugrálhatok :-/
ha a gyest kapni akarod továbbra is, akkor csak 6 órában lehet dolgozni
max 6 órában
amint 8 órásba vagy bejelentve, le kell mondanod a gyesről
én is most mondtam le róla, mert visszamentem dolgozni 8 órába
Úgy tudom, hogy Gyes mellett nem lehet dolgozni...választani kell a kettő között. Tavasszal nekem is nyilatkozni kellett, hogy nem dolgozok.
Talán max. 4 órában megengedik. Legalábbis régen megengedték.
Nekem szeptember végén jár le a gyes-em, én is tiszta para vagyok, hogy mi lesz velünk.
Sok sikert!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Visszaállítják a GYES-t, de mellette csak 4 órát lehet dolgozni
- Akik mostanában szeretnének terhesek lenni
- Kinek jó és mért, hogy nem lehet gyes mellett 8 órát dolgozni?
- Londonba szeretnénk menni dolgozni! Érdemes?Könnyen lehet kint munkát találni? Szállással mi a helyzet?
- Akik mostanában szeretnének babát
- Milyen lehetőségek vannak, ha Új-Zélandon szeretnénk élni és dolgozni?