Hókocka a la szanád recept
A Hókocka a la szanád hozzávalói:50 dkg liszt
2 egész tojás
6 evőkanál porcukor
fél csomag szalakáli
5 dkg margarin
és annyi tej hogy gyúrható legyen a tészta
krémhez:
0.5 l tej
6 evőkanál liszt
kb 25 dkg cukor
2-3 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
pici só
A Hókocka a la szanád elkészítési módja:
A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá hogy könnyen nyújtható legyen... Kicsit pihentetjük a tésztát /fél óra /, majd 3 lapot nyújtunk és gáztepsi hátán sütjük.... vigyázzunk hogy ne égjen meg , Krém : a lisztet a tejjel kikeverjük , pici sóval,cukorral megfőzzük.kihűtjük, a margarint habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük a kisztes anyagot és a vaníliás cukrot. A lapokat megtöltjük, ha megpuhul akkor kockára vágjuk, és porcukrozzuk
Ha este elkészítjük , akkor másnapra már meg is puhul...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szanád, 2009. jan. 9. 15:09
A hókocka a la szanád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.