Hogyan vegyem rá a fiam, hogy szóljon, ha pisilni kell? (tudásbázis kérdés)
3 éves korára eljön az ideje, türelem kell hozzá nem kevés...köszönhetjük a jó minőségű eldobható pelusoknak...
Sziasztok!Pár napja tettem fel ugyanezt a kérdést.Azóta csoda történt,3napja nincs pelenkánk,néha még becsurog,de ritkán.Mostmár szól ha pisi kaki van.Hihetetlen,de tényleg egyik napról a másikra történnek a dolgok.Kitartás mindenkinek,amíg a gyerek nem akarja mi hiába erölködünk.Egyszercsak megérik rá és kész.
Szaisztok!
Fiam 1 hete bilibe végzi a kakilást,pisilni még a virágoskertembe jár :D Éjjelre megy még a pelus
sziasztok..
az en kicsifiam mar 1 eves volt,es meg a bilire sem akart ulni!!!
csak pelus.....
aztan ha nem volt pelus akkor pisilt allva..)))epp ahol volt..))
aztan epp elmulott 1 eves,,es kimentunk a jatszoterre jatszani,,,ahol sok gyerek volt,,,kicsik nagyok,,
pelus nelkul,,es o ahogy allt,bepisilt,,a sok gyerek nevettett..
aztan szerintem elszegyelette magat,es attol a pillanattol kezdve pisilt bilibe,,,
az ejjeli pelus az maradt....
4 evesen es 2 honaposan elfogyoytt 1 nap a pelus,es mondtam neki nincs pelus..
es hipp hopp,,azota nincs szuksegunk pelusra!!
onalloan megy pisilni azota is ejjel,,felebred es megy..
szerintem mindennek eljon az ideje,,es nem kell eroltetni!!!
Pici fiam 2,5 éves,ő sem szól még,ha pisilnie kell,mi még pelusozunk 1000-el.Van egy nagytesója,ő is fiu,lesz kivel példát mutassak neki.Van amikor nagyobbik fiam ráül a bilire,picitől kérdezem te is ráülsz?Akkor mondja hogy nem.Én személy szerint várok még amig melegebb lesz,pelenka nélkül most még könyebben felfázik,akkor meg aztán lehet 10 percenként bilizni :( Ha lehet akinél aktuális a dolog szerintem várjon,amig jobb idő lesz,akkor a szabadban is szaladgálhat a pici meztelenül :D
Szerintem játékosan ! Vegyél egy kis állatkát( Vagy kedvenc játékát) és mintha pisilnie kellene ültessed a bilire ,vagy éppen vidd ki a WC-re majd figyelni fogja, és Ő is szólni fog !Természetesen ,dicsérd meg utána a kis állatkát ,hogy milyen ügyes és okos volt ,hogy szólt! :))) A gyerekek is megakarják mutatni ,hogy Ők is ügyesek és okosak! :))))
Hüvösebb lett az idő, felkerült a hosszúnadrág. Innentől kezdve viszont megszünt az önállóskodás. Szalad, kiabál és fogja a kukit, ha pisilni, fenekét, ha kakilni kell. Szóval egyiket sem mondja, hiába kérem.
Szia!A lányom áprilisban volt 2 éves.Mivel ő ragaszkodik a meztelenkedéshez,eleinte gyakran volt baleset.Aztán a lakás minden helységébe raktunk bilit,és egy ismerős kisfiúval példálóztunk,hogy ő belepisil,te megpróbálod?Persze a verseny szellem felébredt benne,és kezdett próbálkozni.Mondjuk ő már beszél,és többször kértem,hogy szóljon,mert már csak bugyi van rajta.Kb 3 hétig tartottaz,hogy szó nélkül a bugyiba pisilt,de meztelenül bilizett.Most egy hónapja nem adok rá nappal pelut,és százszor kérdeztem egy úton hogy kell-e,de ma először ő szólt.De egy hónapja még simán elengedte a babakocsiban.4 napja száraz az éjjeli pelu,ma nem adok rá.Kíváncsi leszek,de a kis balesetektől ne félj,vigyél magaddal váltó ruhát,és ne veszekedj vele,csak magyarázz.Volt hogy egy úton 3-szor is átöltöztünk,de csak 1 hónapig tartott.Légy türelmes,ne sürgesd,csak lassan vezesd rá a dologra.Egyébként ez az oviban nem gond.
Sziasztok!
Kisfiam nemsokára két éves lesz. Nagyon önálló bimbiző, de csak ha pucér a feneke. Beszélni nem tud még, igy nem szól, és ha csak egy kisnadrág van rajta, már bepisil. Vagy ráül a bilire és nadrágon keresztül pisil. De ez ritkább. Nem tudom mit tegyek, ha nem otthon vagyunk vagy hüvősebb az idő.
Ma nem kérdezgettem, hogy kell-e pisilni és bepisilt. Eddig csak úgy maradt száraz mert mindig kérdezgettem.
Az én fiam sem szól még, ha pisilnie kell, és nem is fogom ezt a dolgot erőltetni. Egyik barátnőmnél a gyermek nem szólt, csak tartogatta a vizeletet, ami rosszulléthez vezetett. Szerintem ez nem jó ötlet. Inkább többször kell kérdezni, meg bizonyos "szokásos" időközönként bilire kell ültetni, hogy rutinná váljon nála a dolog. (Bár hangsúlyozom a saját fiam sem jelzi, ha pisilnie kell: 2,5 éves)
Még nem próbáltam,hogy nem szólok nemi de kipróbálom és meglátom mi történik.
Az attól is függ, hogy a gyermek menyyi idős mert ga már tud bwazélni és szobatiszta akkor bizonyos időközönkét rá éehet ültetni a bilir és aszépen lassan hozzáazokatni de ez természetsen idő kérdése mert van olyab gyermek aki hamarabb rászokik vannaki kevésbé és ha már hozzászokott akkr saját maga űl majd rá ha szükségesnek érzi.Ildikó29
probáltad már ,hogy nem szólsz neki ? valamikor csak tele lesz és akkor muszály. vagy akkor bepisilne?
szia szerintem éjszakára se tegyél rá pelust. jönn a nyár addigra minden megoldodik szerintem nekem 2lányom vann és nyáron szoktatam le pelusokrol.meg többször kérdezd meg hogy kell e pisilnie
Sziasztok! A fiam csak akkor pisil ha mondjuk neki, Ő még egyszer sem mondta hogy pisilni kell vagy hogy menjünk. Szeptemberbe oviba vinném addig meg kell oldanom valahogy. Tud valaki tanácsot adni? Nappal már nincs rajta pelenka, be nem pisil csak tartogatja amíg nem szólok neki. És van amikor már reggelre is száraz a pelusa.
Mit Tegyek ha a fiam nem szól, hogy pisilni kell?
További ajánlott fórumok: