Hogy vegyem rá a 4 hónapos fiamat, hogy rendesen szopizzon? Csak 5 percet hajlandó cicin lenni, aztán elfordul, játszik. (tudásbázis)
Szia!
Ebben a cipőben jártam én is, most 4 hónapos a kislányom. Elkezdtem pancsolni vele esténként a kádban és a közben szopikázik, ezt már jó pár hete csináljuk és visszaszokott a cicikére. (olyan érzéseket ébreszt még mindíg bennem , mint amikor megszületett és mellre raktam).Igaz nekem is gügyög közben, de most jobban koncentrál.:)
szia!
Gratulálok a fogacskhoz! Akkor valószínű, hogy ez lehetett a baj. Most hogy ilyen meleg van megint igényelheti többször a szopit. Nekem is van, hogy ebédre csak szopizik-elalszik, aztán kap főzit, ha felkel.
Nálunk is kibújt a 4. fogacska. Volt, hogy éjszaka 3x is felkelt sírva,és mindig szopizott. Most már megint jobb.
Kisfiam úgy kúszik,mint a filmekben a katonák:-)))
szia!
van fogacska!! túlvagyunk pár extra-nyűgös napon, és egy-két(na, jó több..) sokszor-kelős éjszakán, de kibújt a kis foga! :o))))
alvás terén nem sok változás van :o( viszont a szopi már jobban megy, 2,5 - 3 óránként eszünk.
Szia!
Csak most néztem meg, amit írtál!
Azóta van már fogacska? Remélem jobban megy a szopizás-alvás!!!:-)
Petikémnek most jött ki a 3. foga! (mellette még náthás is volt...)
Szia!
Az én babucim most 9 hónapos és kb. 2 hete nem szopik. Viszont,ebben az időszakban,amiben most ti is jártok mi ugyan így átéltük. A végén szerintem már 5 percig sem evett. (izgultam,hogy biztos nincs tejcsi) Ennek ellenére nagyon jóllakott a picipoci,hisz csak következő etetésnél sirdogált egy kicsit. Ne ijedj meg nekik nagyon jó a kis " szívókájuk" jó erőss. Gondolom érzed is? Négy hónapos volt, amikor a két alsó fogacskák kibújtak és én is többször álltam a kiságy mellett éjjel,mint ahogy elterveztem. Túl lesztek rajta, én vettem neki egy kis rágókát amit megtudott fogni és mai napig is imádja. Persze minden baba másképp viseli a fogzást.
Kitartás ez egy kis átmenti időszak!
szia!
Igen, mindent a szájába szed, rág és nyáladzik is rendesen, s a keze is sokat matat a szájában. Lehet hogy a fájó inyecske miatt van az éjjeli sok-sok ébredés, erre nem is gondoltam..Az 5 perc nem mindig elég, igaz, ha szopizik, akkor húzza rendesen, és ha abbahagyja, kicsit játszunk, tisztába teszem, akkor újra szopizik-ha éppen eltalálom a pillanatot. különben nagyon jókedélyű baba, állandóan mosolyog és játszik, szinte sosem sír, csak ha éjjel ébred..akkor meg biztos az ínye fáj.
köszi! :))
szia!
Szerintem a 2 és fél óra már egész jó! 5 perc alatt lehet, hogy a számára szükséges mennyiséget már ki tudja szívni. Ha utána játszik, nem sír, akkor minden ok.
Éjszaka nekem is szopizott 2 óránként. Most 7 hós és csak 1x ébred enni, vagy csak hajnali 5-6 körül.Ha a foga bánja, akkor természetes, hogy többször szopizik-este is.
Nálatok már előfordulhat, hogy az ínyecske fáj!!! Nincs jele a fogzásnak? (nyáladzás, mindent a szánkba veszünk, fogdossa az ínyét)
Legyen jó éjszakátok!
A rövid ideig tartó szopizásnak plusz hátránya, hogy igazából csak szomjúságos csillapít, a hátsó, tartalmasabb tejből nem jut elég. Elvileg 5-10 perc szopi is elég némelyik nagyon ügyesen szopó babának, de ha a kicsid másfél óra múlva éhes, akkor nem hiszem, hogy jóllakik. Van elég tejed? Nem lehet az a gond, hogy pár perc alatt kiürül a cici és mivel a hasát már "elcsapta" előtejjel, nem "küzd" a továbbiakban?
Jól teszed, ha megpróbálod kihúzni az etetést, de ahogy Win is írta, próbáld fokozatosabban, így szépen rávezetheted a babát arra, hogy egyre több táplálékot vegyen magához. És ha van tejed, tényleg ne teáztasd, ne itasd gyümölcslével sem, mert idő előtt leválasztod, ha rászokik ezekre a "pótlékokra".
Te még boldog anyuka lehetsz!:)))) Én 7 hetes korától 14 héten keresztül küzdöttem a fiammal, mert pár percet szopott és utána vége! Nagy nehezen eljutottunk oda, hogy még ma is szopik, de azt nem kívánom senkinek, amit 2,5 hónapig csináltam.:((
A fiad már viszonylag nagy, ezért elkezdte érdekelni a külvilág, és amint kicsit elcsapja szomját-éhét nézelődni, felfedezni szeretne mindent maga körül. Én próbálkoztam azzal, hogy elsötétítettem a szobát, és folyamatosan halkan duruzsolgattam neki, így kicsit tovább volt hajlandó cicin lenni.
Ha most 1,5 óránként kéri, szerintem ne akard egyből 3 óráig húzni az időt, mert az a duplája, egy ilyen kis pocaknak az nagyon sok üresen!!! Apránként, mondjuk 20-30 percenként próbálnám meg kitologatni a szoptatási időket, és semmiképpen nem adnék neki teát, mert azzal is telik a gyomra -elveszi a helyet a tápláló anyatejtől-, viszont tápértéke nincs.
Az etetés (én is ebbe a tévhitbe ringattam magam) egyáltalán nem megváltás, főleg, ha egyébként jól szopó babád van! Egy csomót elbohóckodik az ember, mire lepépesíti neki az almát/banánt, összekensz vele egy jó pár edényt, aztán megeszik belőle két kis kanálkányit. Ettől semmivel sem lesz kevésbé éhes, csak neked lesz még több dolgod. Én kb. 1 hónap (!!!) alatt tudtam elérni a fiamnál, hogy valóban tápláló mennyiségű almát vagy banánt egyen meg.
Én ettől nagyon kiakadtam annak idején, mert elfáradtam, s csak aludni lett volna kedvem. Végül drasztikusan "kiéheztettem", azaz 3 órán keresztül nem kapott sem enni, sem inni.
Gyönyörűen rászokott a napi 6x-i szopásra, s kb 3 óránként (utána nem mértem az időt, csak kb) még fél évet tudtam szoptatni.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Mi történik, ha valaki nem hajlandó a népszámlálással kapcsolatos kérdőívet kitölteni?
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- Meddig szopizzon?
- Tényleg fel kell ébreszteni az újszülöttet éjszaka, hogy szopizzon?
- Hogyan vegyem rá a 6 hetes babám, hogy szopizzon?