Hogyan varàzsoljak gyerekszobàt egy üres szobàbol? (tudásbázis)
A diavetitö egy tökéletes tipp!
A csillagokkal kapcsolatban köszi a tapasztalt vàlaszt.
Akkor én sem félek felragasztani.
A sajàt készitésü dolgok jo ötletek,csak az a baj,hogy varrni,nem igazàn tudok....
Viszont ez az egy fajta sötétitö ,meg ajto függöny,stb.Az jol hangzik.
Harmonizàl együtt,nem üt ugy el.
Szia! Nekünk halvány napsárgára lett festve a fal, körben a tapétacsík (sose tudom, mi az igazi neve, bocsi) macikás. Színben és mintában harmonizáló anyagot vettem, ebből készült a sötételőfüggöny és az ajtó függönye is. Nagy masnival kettékötöttem. Ugyanebből az anyagból varrtam huzatot az ágyneműre, a rácsvédőre, a szoptatós párnára. A kiságy fölött saját készítésű falvédő, báránykákkal (akik őrzik az álmát), a pelenkázó fölött sokzsebes, szintén általam varrt falvédő, a zsebekben van bőven hely a tiszta pelusoknak, körömvágó ollónak, hajkefének, stb. A fali lámpa hold alakú, csupán 5Wattos égővel, így csak halovány, kellemes fényt ad. Körülötte foszforeszkáló csillagok.
Ha jön valami ünnep, akkor arra jellemző dolgokkal egészítem ki a szoba díszítését. Épp a napokban festettem Mikulást az ablaküvegre (mintha épp tenné be az ajándékot), de amint lesz rá időm, a másik ablakon Rudolf, a rénszarvas néz majd be. Szeretnék feltenni karácsony előtt égősort is, akkor valószínűleg a Mikulást felváltja egy karácsonyfa, esetleg angyalkák, a játékospolcra szintén saját készítésű Betlehem kerül...
Nem tudom, van-e az ötleteim között számodra is érdekes és használható, eddig mindenki, aki látta Réka szobáját, nagyon megdicsérte.:-)
Teljesen üres szoba,de butor az lesz(babaàgy,plussz pelenkàzo..
Függöny sima fehér van,sötétitöt szeretnék majd még.
Vilàgitos csillagaim vannak ,de a kérdés hogy egy ujszülöttre ez nem jelent veszélyt?
Nem fog leesni a falrol?
Igazi kiscsajos szobàt akarok,olyat amit màr késöbb nem kell rendezgetnem sokat.
Én idén tavasszal költöztem a gyerkőcökkel (2 és 5 éves). A szoba falát napsárgára festettem, ami máris jó hangulatot csinált. A szőnyeg az a minden üzletben kapható autózós, ami játéknak is kitűnő!
Aztán vettem öntapadós matricákat (verdás) és azzal kb méteres magasságban egy vízszintes sávban körberagasztgattam a szobát. a 3 falra egy-egy nagy mesekép került. A szekrényt (kis vitrin-szerű) telepakoltam plüssökkel, könyvekkel, meg játékokkal.
Ez nem túl nagy kreativság, de ez is rámtört a nyáron, és két hatalmas kartondobozból, némi ragasztó meg olló segitségével kézműveskedtem nekik egy házikót, ahová mindketten bebújhatnak, a külön kis zug lett nekik, imádják. az oldalát régi, téglamintás tapétával ragasztottam be, a tetejét meg barnás csomagolópapirral.
Központi helyen áll a szobában és nagyon feldobja az egészet!
Igazi kreativ dolgok érdekelnének,ki hogy oldotta meg?
Mikkel dobtàtok fel a szobàt?
Sok-sok plüss,vagy inkàbb kézmüvesség?
Ha kézmüvesség azt hogyan?
További ajánlott fórumok:
- Falfestés a gyerekszobában
- Édesanyák dícsérete (irodalomban, képzőművészetben vagy Anyák napján gyerekszóval/
- Milyen szinűre fessem a gyerekszobát, ha borovi fenyő bútorok vannak benne?
- 3-4 éves fius anyukák milyen játékok lapulnak most a gyerekszobában amik le kötik őket ebben a korban?Köszönöm
- Hogyan varázsolj egyedi gyerekszobát
- Falfestés gyerekszobába sk.