Hogyan utasíthatom vissza az utánvétes küldeményt? (tudásbázis kérdés)
Korrektül sehogy.
Ha nem veszed át, a feladónak kell kifizetnie az oda-vissza postázás költségét. De ezek után ez már legyen az ő baja.
Én is erre gondoltam, csak nem tudom - tudtam - hogy ez mennyire elfogadott.
Remélem, nem lesz belőle kellemetlenségem. Így is bosszankodtam eleget a késés matt.
Liciten vettem fix áras terméket, de az eladó először nem is jelentkezett, majd email-ben egyeztettünk, de a megadott időre nem adta postára az árut. Most kaptam egy üzenetet, hogy csak későn tudta postázni és megérti, ha már nem tartok igényt az árura. De hogyan tudom - korrektül - visszautasítani a küldemény átvételét? A postás nem fog velem kekeckedni?
Átvenni és visszapostázni semmiképp sem szeretném, mert ha már eladáskor sem volt a pasi megbízható, mit várjak tőle visszafizetéskor?
Segítsetek! Járt már így valaki?
Vagy van köztetek postás, aki tudja, ilyenkor mi a megszokott eljárás?
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek postai küldemény feladásával kapcsolatban?
- Postai küldemények.Miért kallódnak el?
- Az ATLAS csomagküldő szolgálattól hogyan lehet megszabadulni? Hová kell vissza küldeni a küldeményeiket?
- Utánvétes csomagot magánszemélytől vásároltam volna, de nem veszem át. Ki fizeti a postaköltséget ilyenkor? Vissza lehet küldeni?
- Könyvelt küldemény feladóvevénye elveszett.A küldemény nem érkezett meg a címzetthez.Vissza tudják keresni, hogy mi történt vele?
- Utánvétes csomag esetén mikor érkezik vissza a feladónak a pénz?