Segítenétek postai küldemény feladásával kapcsolatban? (tudásbázis kérdés)
Az utánvét nagyon drága. Mindenki előre utaltat, hogy utána ne kelljen könyörögni a pénzért. Én is szoktam simán postázni, és kérek is sima postázást, párszázas cuccoknál. (Persze én azért tehetem meg, hogy simán, mert sok értékelésem van, és odaírom, hogy csak a vevő kérésére és felelősségére postázok simán. És sima postázást is csak olyantól kérek, akinek szintén sok értékelése van.)
Soha nem tűnt el semmim, egyszer volt, hogy egy lány másfél hónap után bepróbálkozott, hogy még nem kapta meg...érdekes. Nekem ilyen soha nem jutna eszembe.
Utánvéttel az eladók nem postáznak, mivel ha a vevő mégsem veszi át a csomagot, nem kézbesíthető, akkor visszamegy a feladóhoz, aki a feladási díj másfélszeresét kell, hogy kifizesse.
Ha te előreutaltál tudod bizonyítani, hogy te elküldted a pénzt, az eladó pedig ajánlottan küldi a csoamgot, és ő is tudja bizonyítani, hogy feladta.
Miért jobb az előre utalás? Nekem egyből az jut róla eszembe, hogy a pénzemért nem biztos, hogy kapok is valamit. Vagy csak én vagyok ennyire bizalmatlan? :)
Nem jobb az utánvétes feladás?
Persze, abba is belerakhatod,ha belefér, de akkor inkább 2-be.
Én egy irattárban dolgozom, tudnék mesélni a levelekről, nem csak a simákkal van gond az ajánlottak is eltünhetnek csak úgy.De, szerencsére ez elég ritka:) Szóval, nyugi:))
Azt, hogy a vevő fizesse a posta ktg.-et csak akkor lehet ha előre leírja a vevő fizeti. Utólag már nem korrekt.
Egyébként a szokás?... feltüntetni, hogy az eladás tárgyát és a posta ktg.-et a vevő fizeti.
Nem lesz nehéz ne aggódj. Szerintem felesleges a bubis boríték, jó a sima is. Nekem is abban postáznak, én is abban postázok.
Ha több mindent adsz el, lehet pl. gabonapehely dobozába is csomagolni, rá zsírpapír és kész. Hiába "levél" a neve, lehet doboz formájú is. Másmilyen doboz is jó lehet, csak azok nehezebbek.
Jelen esetben szerintem maradj a nejlonzacsi+ sima borítéknál.
Sima levélként semmiképpen sem adok fel semmit, ami fontos. Csalódtam már a postában. Ezért is adok fel minden ilyen aukciós dolgot ajánlottan. Ez a minimum.
A bubis borítékok árát nem tudom, tavaly valamikor vettem többet, azóta nem. De szerintem kb annyi az ára. Azt simán meg is lehet címezni, vagy ráragasztod a címet és már fel is adhatod -kötelezően ajánlva-.
szia!
2kg-ig levélként fel lehet adni.Én úgy szoktam, hogy beleteszem egy zacsiba, aztán újságpapírba csomagolom és egy fehér papírt megcímzek; azt ragasztom rá.Ha csomagolással együtt nem lesz 500gramm, akkor ajánlva 495ft-ért lehet feladni.Ha több lesz, akkor csak680ft-ért viszi el a posta, de akkor 750grammig lehet a súlya. Írd meg a vevőnek és fizettesd ki előre a naci árát és a postaköltséget, aztán add fel.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Postai küldemények.Miért kallódnak el?
- Postai küldemények kézbesítése.
- Postai csomagküldéssel kapcsolatos kérdésem lenne! Tudja valaki mennyibe kerülnek a dobozok, amibe beletehetem a küldeményemet?