Hogyan tudnék hízni egy kicsit? (tudásbázis)
Szerintem a hízókúra nem a fogyókúra ellentéte.
Vagyis aki hízni akar, az ne egyen hízlaló és egészségtelen dolgokat, kerülve mindent, ami jó neki. :)
Sok kenyér, tészta, este kell jól bevacsorázni akár 9-10 fele, evés után pihengetni.
Aki dohányzik tegye le a cigit, máris nagyobb étvágya lesz hízni fog.
Én 3 hete nem cigizek, már 3,5 kg híztam, bár én nem szerettem volna hízni...
Nah akkor írom ide... :)
Laktóz (tejcukor) érzékeny vagyok enyhe mértékben, ami szerencsére '98 óta nem súlyosbodott. Ha tejeset iszom/eszek, akkor egy idő után hasmenésem van, plusz nem jó a felszívódásom sem, mert az állandó hasmenések miatt a bélbolyhaim minimálisra csökkentek. Ez az állapot '96-ban kezdődött részben ezek miatt, részben a szüleim válása miatt, tehát lelki okok miatt is sokat volt hasmenésem és nagyon sokszor volt olyan görcs ettől a beleimben, hogy 20-25 percig a wc-n görnyedtem, mert nem bírtam felegyenesedni.
Pár éve amikor a főiskola végén voltam 48 kg voltam szó szerint csont és bőr. Nem mehetett így tovább, elkezdtem kivizsgálásokra járni. Kerestem egy jó belgyógyászt, aki segített. Fokozatosan haladtunk. Vérvétel (minden negatív), hasi UH (szintén negatív). Már nem is emlékszem, hogy hány féle vizsgálaton voltam, de minden negatív lett. Eljutottunk odáig, hogy gyomorom is meg kellett nézni. Végül is ott is minden rendben volt annyi kivétellel, hogy nagyon sok a gyomorsavam és erre kaptam savcsökkentőt. Aztán szenvedtem tovább... Elmentem végül béltükrözésre. Kellemesnek abszolút nem mondható, de vettek mintákat. Azon kívül, hogy a bélbolyhok nincsenek nagyon, nem állapítottak meg semmit, mert megint minden eredményem negatív lett. De legalább ennyivel előrébb jutottam.
Van egy nagyon rendes pár (fogadott szüleim) és ők ajánlottak egy homeopátiás szert, ami nagyon úgy nézni, hogy jó lesz. (Nem hiszek az ilyenekbe, tőlük viszont azért fogadtam el a tanácsot, mert tudod, hogy ők nem a pénzért ajánlották ezt, hasznuk nincs belőle.) Szóval! Most minden reggel 2,5 ml-t iszom belőle reggeli előtt már lassan két hónapja. Hasmenésem 2-3x volt max. ezen idő alatt (régebben minimum heti 1 volt...) Ha van is bélfájdalmam, akkor az egyre enyhébb, már nem szenvedek annyit, illetve nem szedem a savcsökkentőt és nincs savas nyélérzetem sem, meg a heti 1-2 székelés helyett szinte minden nap el tudok menni. Ezek mellett részoktam arra, hogy reggelizem, ebédelek, uzsizok és vacsizok. Amit megkívánok mind megeszek és úgy látom magamon, hogy picit, mintha kerekedtem volna... :) Hiszek abban, hogy ha ezt tovább csinálom így, akkor x hónap alatt eljutok 50kg-ról az 55-56-ra! (Persze nem két hónap alatt, hisz nagyon sok mindennek kell helyreállnia a szervezetemben. 16 év romboló munkáját nem lehet hirtelen helyreállítani!)
Lehet valaki hitetlenkedik vagy nevet rajtam, de a hízás is nagyon nagy kínokkal jár valakiknek. Sajnos...
Akkor majd mondom anyának, hogy menjünk el kivizsgálásra, bár nagyon nem szeretném.:(
Én kb. 55 kg vagyok és 170 cm, de nagyon vékony vagyok a magasságomhoz.
Filcike, nagyon sajnállak. Remélem jobb lesz majd egyszer.
juj sajnálom....
én rajtam minden falatt meglátszik...
176cm és 82kg vagyok...
és ha leadok egy keveset utánna a duplája jön rám... :(
Ezzel én is így vagyok.
Voltam dokinál ezelőtt 10 évvel,azt mondta,mindegy miből mennyit eszek,nem fogok hízni.44kg vagyok 170centihez.Nálam semmi rendellenesség nincs,csak gyors az anyagcserém.ez van.
nem egy évi szedte csak....
és még most is egész jó alakja van..
volt egy barát nőm ő is mindig irtó sovány volt...
elment vele dokihoz...
vmi anyagcsere baja volt...
kapot vami gyógyszert és el kezdett hizni....
Sokan azt mondják, hogy anorexiás vagyok(főleg mióta lefogytam), pedig többet eszek, mint a 90 kg-os barátom.:) Senki sem hiszi el.
Eddig semmi gond nem volt az anyagcserémmel, de kivizsgáláson nem voltam miatta.
További ajánlott fórumok:
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Hogyan lehetne kicsit önállóbbá tenni egy egyke fiút?
- Hogyan tudnék hízni? 46 kg vagyok...
- Tudtok valami jó testtömegnövelő terméket ajánlani, ami biztos, hogy nem káros, de lehet vele kicsit hízni?
- Ananásszal szeretnék méregteleníteni, kicsit fogyni, hogyan csináljam?
- Az ombre haj divat még? Esetleg hogyan tudnék kicsit változtatni a hajamon?