Hogyan szoktathatnám le 21 hós kisfiamat a reggel 6 órai kelésről? (tudásbázis)
Szia. Szerintem ne akard leszoktatni. Én is így voltam, lányom 6-kor vagy még előbb ébredt. Meg lehet szokni. Én is felkeltem vele, korábban főztem, korábban mentünk boltba. Ennyi. Kicsit átrendeztem a napunkat. De nem akartam átszoktatni. Amikor bekerült a bölcsibe már örültem is ennek. Nem kellett soha ébresztgetni, nem volt fáradt, nyűgös. Most 3 éves lesz, még mindig 6kor kel, pedig este 10 előtt ritkán alszik. Az ő szervezete erre állt be. Ennyi az éjszakai alvásigénye.
Persze, ha téged zavar, próbáld meg átprogramozni, de gondolj csak bele, neked sem tetszik, hogy nem a saját ritmusod szerint kelsz fel, akkor neki miért tetszene, ha tovább kell aludnia?
na engem meg azért osztanak mert a gyerekem este 9 fél 10 között fekszik, és kb 9 és 10 között kel. Nekem ez így most tök kényelmes, és Ő alakította ezt így ki.. ja napközben alszik két-három órát.. na volt is akitől megkaptam, persze csak "kedves jótanácsként", hogy mi lesz majd bölcsibe, oviba, ha korán kel kelni... bizti nem lesz egyszerű, de egy évvel előtte nem fogom szegény gyereket kirázni az ágyból hamarább, mert minek, meg azt hiszem ebben az életben ennyit soha nem fogok már tudni majd aludni.. mielőtt aktuális lesz probléma majd elkezdem átszoktatni...
Na bocsi, hgy kicsit eltértem, csak azt akarom ezzel mondani, hogy amég nem muszáj szerintem nem szabad beleavatkozni a gyerek alvásába.. persze biztos tök rossz olyan hajnalba kelni, nem is irígyelek érte senkit, de még eleget lesznek szabályozva.. egyébként meg tényleg mikor mentek oviba egyszerűbb lesz, mert nem kell keltegetned, bár tudom ez most cseppnyi vígasz :)... azért kitartás!!!
Érdemes lenne az nappali alvást előrébb hozni.
Az enyémek is kissé nyűgösek az ébresztéstől, hagyok nekik egy kis pihit, de utána indulás van, ugyanis az fiamnak vannak délutáni programjai (aerobic, egyéb foglalkozások) és muszáj menni.
Kb. fél órát nyűglődnek, utána kutyabajuk :).
6-kor kel es 2-3 között fekszik?? huu, lehet ezen kene valtoztatni. Eves utan irany az agy, max 1-kor fekves es lehet ez segitene. Ettöl függetlenül huzni 9-ig es hathta bejön.
Az 5 orai kelesnel szamomra csoda hogy egyaltalan le akar feküdni 9-kor! Ha nalunk ilyen törtenik (ugyan ennyi idös a fiam) vagy nincs 10-11 elött fekves, vagy nincs reggel 8-ig alvas.
De aztan mint irtam lehet neki ez a normalis. Neked meg hozza kell szoknod :/
Szerintem gyerekfüggö ez is!
A kicsi 19 hónapos és alszik este 1/2 8-tól sokszor reggel fél 9-ig:)Ebéd után alszik kb 2 órát.
Majd rájön,hogy nem kell korán kelni,de talán ne menj be hozzá,próbáld meg hátha vissza szundizik:)
Lehet, hogy ennyi az alvásigénye, mindenkinél más és más....
Nálunk ugyanez a helyzet, Mimi 2 éves, este 9-től alszik fél 6-6-ig, délben alszik 2 órát.
Érdekes, mert fiam 5 éves és ugyanennyit alszik....Sőt, ha hagynám, délben aludna 3-4 órát is. ő kicsinek is jóalvó volt, a huga pedig 2-3 hetesen is képes volt 12 órát egyben fenn lenni....
Déli alvásunk 1-től 3-ig van, ébresztem őket.
Nyáron jobb lesz, többet lehet kinn lenni a friss levegőn, jobban elfáradnak és jobbat is alszanak :)!
és nekünk a védőnő azt tanácsolta napközben,1 legfeljebb másfél órát hagyjam aludni de lehetőleg ez a délkörüli időszakban legyen,délután 3 után semmiképp ne engedjem már aludni(k.v.ha beteg)este jó nagy fürdés,ameddig csak élvezi a vízet vagy le nem fárassza.és ha az idő engedi legalább délutánonként 2 óra a levegőn.
nekünk bevált,fél 8kor fürdik,jó 20 perceket utána fél 9 ig elalszik.reggel 6ig,,,
nálunk ezelőtt fél5-5kor kelt...1 órát ki tudtunk tolni..
További ajánlott fórumok:
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Segítsetek! Kisfiamat vasárnap hajnali fél 4 körül be kellett vinni az ügyeletre mert lázas volt...
- Hogyan szoktassam le a 16 hónapos kisfiamat a tápszerröl?
- Praktikákat és ötleteket kérek, hogyan tudnám este időben lefektetni, de inkább reggel időben felkelteni 3 éves kisfiamat..?!
- Hogy szoktathatnám le a 11 hónapos kisfiamat az éjjeli evésről?