Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről? (beszélgetés)
Amúgy is szerencsénk van, mert ő egy jólelkű fiúcska, az udvariasságra nagy hangsúly fektet, és ami a leggyakrabban előfordul a hiperaktívoknál, azt ő nem teszi meg: a suliban nem áll fel órán, nem beszél közbe, bár egy pillanatig nem ül nyugodtan. Szerintem azért, mert tudja, hogy nem szabad, nem illik.És ami a legnagyobb szerencsénk, hogy nem reagál agresszív dühkitörésekkel, ha valamire nemet mondunk. Ő csak óriási krokodilkönnyeket présel ki magából. De minden más igaz rá.
Nem könnyű, főleg hogy évek óta napi szinten kell vele lennem, nem vállalja senki egy napra sem, csak úgy, ha azonnal haza tudják küldeni, vagyis ha nem megyek el sehova. Pedig az ő viselkedésében a legnagyobb baj, a féktelen kíváncsiság.
Kicsi korában mindig azt mondtuk, hogy ha nagy lesz, akkor vagy hegymászó, vagy felfedező, vagy politikus, vagy az összes együtt lesz. Mindig kíváncsian a magasba tört, szó szerint, és a mai napig mindent meg tud magyarázni, úgy, hogy el is lehet neki hinni.
Köszi a dicséretet!
Csak tudod, ő már nyolc éves, és nem kell neki adni, ami kell elveszi. És nem erőszakosan, hanem csak úgy csendben. Azt hiszem, hogy inni megy ki, aztán már csak a kenyeret látom a kezében. Küzdöttünk ellene, de most már nem az "átnevelés" a célunk, hanem az, hogy kihozzuk a legtöbbet belőle. A hiperaktivitás még nem bizonyított, de a tünetek a csecsemőkorig leírva olyanok, mintha a fiamról írták volna. Voltunk gyerekpszihológusnál, ő csak annyit mondott, hogy nem szellemi fogyatékos. Ezt eddig is tudtuk. De a teszt eredményére még várni kell.
Ez mukodik egy kisgyereknel,de nem egy 8-9 eves fiunal..Egyebkent az en kisfiam is 2-szer vacsorazott ma:)Ebednel nem volt ehes,ezert csak nyammogott,uzsira bevagott 2 joghrtot 2 banat,aztan vacsora kaptak sult virslit tukortojassal..megette es felora mulva ujra kert.Egyszeru az ok:ehes volt:)Ha nem adtam volna bizony lett volna hiszti es orjonges..
Minden szulo ismeri a sajat gyermeket,es igeny szerint allit fol korlatokat,a sajat es jobb esetben a gyermek igenye szerint.Ebbe beleszolni,megha kedvesen oktatva is :folosleges.
Zsu, na haragudj, de én is azt érzem, hogy bár elolvasod a tanácsokat, amelyek sürgős cselekvésre bizdítanak az ügy érdekében, azokra azonnal írod a kifogásokat. Úgy értem itt a kifogást, hogy mindez biztosan így is van, ahogy írod, de ha meg akarsz oldani egy problémár, akkor nem az az első reakció, hogy miért nem fog menni úgysem.... így nem lehet hozzáállni.
Én sok mindent nem értek. Pusztán attól, hoyg nem alszik a kiságyában a gyermek, miért kéne áttennetek a tiétekbe? Kétszer, háromszor, tízszer, lehet, hogy húszszor nem aludna el könynen a saját ágyában, de 21-edszerre már igen, és már túl is lennétek ezen a kérdésen. Egész nap gyerekek között vagyok, tudom, hogy mindegiyk más, és nincs tuti recept. De az mégis általános igazság, hogy ahol a szülő (vagy tanár) a rövid távú kényelemért ( a gyerekéért vagy a sajátjáért) enged egy kérdésben, ott megkétszerezi-háromszorozza nemcsak a saját munkáját, hanem egyébként a gyerek kényelmetlenségeit is, amikor majd mégiscsak megálljt parancsol az ő irányításának.
a sarkadra kell állni, és végigvinni, amit szeretnél. Az oltás is fáj, az injekciós gyógyszer is, de a gyerek érdekében be kell adni akkor is, ha egy darabig fáj, ha sír miatta. Neki is jobb lesz a végén. Ez a nevelés lényege.
És igen, meggyőzpdésem, hogy gyakran az anyukák jobban ragaszkodnak az elhúzódó szoptatáshoz, együttalváshoz, mint a gyerekek. Az pedig különleges eset, hogy nálatok az apa is így van ezzel. Mondjuk szerencsének, máshol válásig is fajulnak a dolgok:(
Bocs, lehet, hogy nem jól válaszoltam.
A fiamnak a rendszer a rendszertelenség. Mindenben. Már mostanra nagyjából napirend is van, de csak hétfőtől péntekig, mert hétvégén borul az egész. Eszik, ha éhes, alszik, ha álmos, Ébred, ha kialudta magát. Hétvégén ébredés után eszik, ha éhes, ebédel, ha van kedve, vacsorázni háromszor is szokott, ha épp nem akar feküdni. És nincs az a földi hatalom, ami ezen változtathatna. Mármint a rendszertelen életén.
Most majd az jön, hogy "pedig, de...".Ezerszer hallottam már.
Teljesen félre értesz:-D
Én nem időpontokra gondoltam mert mi sem mindig ugyan akkor eszünk stb.A rend ott van hogy van reggeli,tízórai,ebéd uzsi vacsi.Hisz ez az egészséges étkezés menete.Nem keltem fel reggel a gyereket és ha késve kel akkor is kap reggelit ..
Én is szerettem volna világ életembe ilyen lenni, de sajna nem azok a szerencsések közé tartozom, de nem panaszkodom. Nem tudom, hogy ilyenkor a genetika mennyire érvényesül?
Szerencsére pl én nem anyukám génjét örököltem (ettől féltem mindíg a legjobban, hogy szülés után nem leszek már olyan formás mint előtte), de ki tudja, hogy az én lányom milyen géneket hordoz? Ez majd akkor derül ki ha majd serdül. Lehet hogy mellben nagyobb lesz mint én, de lehet hogy nem:)
Nekem a lányom válogatós kicsikorától kezdve és sajnos azóta sem változott semmi jó irányba. Pedig már 5 éves és jövőre már iskolás lesz, ha csak azt nem mondják hogy a súlya nem elég ahhoz hogy iskolába menjen:(
Sajnos nem tudom miért ilyen válogatós. Mostanában az öccse is azt csinálja amit ő így még nehezebb.
A lányom 1 éves koráig szopizott (magától leválasztotta magát) aztán áttértünk a tápszerre cumisüvegben. Esti elalváshoz azt neki elég is volt. Egy tele cumisüveg és bealudt utána. Volt hogy nem is itta meg mindet.
.Es meg egy jo tanacs:Ne hagyd hogy a cicin aludjon el este..Azert kel fol sokszor ejszaka mert keresi a cicit,hiszen azon aludt el..Nagyon nehez lesz,de kitartas!!
Ezzel teljesen egyet értek!!!!
Fel a fejjel! Mennyi idos is a kicsi?Legyel turelmes,vele is es magaddal is,eloszor allitsd be a napirendeteket,mar ugy ertem a kajalast,csokkentsd le a szoptatast napi 2 alkalomra,vagy teljesen,aztan raersz gondolkodni a ejszakai alvason:)
Valami eszembe jutott:Probalj meg a kicsinek kifejt anyatejet adni csoros poharbol napkozben..Es meg egy jo tanacs:Ne hagyd hogy a cicin aludjon el este..Azert kel fol sokszor ejszaka mert keresi a cicit,hiszen azon aludt el..Nagyon nehez lesz,de kitartas!!
Mostmár mind a kettőnk.Először persze csak miatta.De hazudok h. ha azt állítom én nem szoktam meg h. ott van.Volt h. próbáltam átrakni az ágyába, h. ott aludjon akkor vettem észre h. nem tudtam aludni, m. nem volt ott.
De az nem azt jelenti h. gyorsan fogtam és az ágyunkba raktam, ő miatta raktam vissza mert nem aludt , folyton fenn volt.Na ezt jól megfogalmaztam.
Első kérdésem, hogy ki igényli az együttalvást? Te vagy a kislányod? mert Én is néha együtt alszok a fiammal, de bevallom őszintén, hogy Én jobban igénylem mint Ő
Már nagyon régóta magától alszik el a kiságyában, egyszerűen Ő igényli, hogy saját ágyban aludjon
Hajnalban amikor felébred akkor még magam mellé veszem és alszunk 1-1 órácskát. De ettúl még van, hogy éjszaka felébredek hozzá, viszont teszem vissza a kiságyába.
Én mindig is az igény szerinti szoptatás híve voltam de szerintem(mivel a lányod már eszik szilárd ételt) a fő étkezéseknek azonos időben kell lennie.
Ha nem eszi meg a tízórait akkor nem eszi meg, majd eszik ebédre. Ha mást adsz helyette akkor nem is fog rendesen enni egy ideig.
Szerintem elég ilyenkor már csak este meg reggel szoptatni.
További ajánlott fórumok:
- Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a ciciről?
- 1, 5 éves gyermekemet, hogyan szoktassam le a ciciről??
- 2 éves gyereket hogyan szoktassak le a ciciről?
- Hogyan szoktassam le a ciciről másfél éves gyermekem?
- 15 hós babámat még szoptatom, de már nagyon szeretnénk még egy babát.Hogy szoktassam le a ciciről?
- Hogyan szoktassam le a kicsit a ciciről?