Hogyan szoktassam le a kicsit a ciciről? (tudásbázis)
Sziasztok!
4 éves gyerek már nagyon értelmes, simán meg lehet vele beszélni, sőt ennyi idősen már tudniuk kell önállóan elaludni. Nem azt mondom, hogy kötelező, de elvárható. A nagynak nálunk sem volt cumija, 16 hónapos korától nem cicizik és nem is volt cumija mert terhes lettem, a kicsivel most 20 hónaposan hagytuk abba.
Fontos a következetesség, a határozottság, hogy érezze, hogy szeretjük.
Sziasztok!
Az én kislányom 3éves 2 hónapos koráig szopizott.25kg plusszom volt ,így kezdenem kellet magammal valamit.Elkezdtem szedni a szűztea kapszulát,azt mondtam neki hogy anya beteg és a doktor bácsi azt mondta hogy szednem kell a gyógyszert ,de ő nem szopizhat .Megértette,minden nap ő adta ide a kapszulát /Ő nyomta ki a levélből/és mindig mondta hogy gyógyuljak meg.Egy pár hónap múlva lementek a kilók is ,és mondtam neki hogy anya meggyógyult.Büszke volt magára hogy meggyógyított én meg magamra hogy leszoktunk a ciciről.Nállunk így történt.
ja bocs
most olvastam hogy nappal csin.
akkor is vedd ölbe itasd meg
ha pedig végképp nem válik be semmi
drasztikusan tedd az ágyba puszi neki
aztán alvás
pár orditós nap aztán leszokik
lehet amugy ez a legcélravezetőbb
szia!
én amugy szoptatás párti vagyok, igény szerint szopott mindekettő 6 hós koráig és utána másfél évesen leszoktak róla
de ennek ellenére én azt mondom neked hogy egy 4 éves gyerek nagyon de nagyon értelmes
szépen le lehet ülni vele és megbeszélni hogy figyelj kicsim nagy vagy nem kell ez már neked
ha a gyerek kiegyensulyozott
akkor talán lehet hatni rá.persze más kérdés hogy megszokta az tény
és ha a közelség hiányzik és nem a cici,akkor pótolhatod itatópoháról vagy sima pohárból kis teával a közelséget
nem kell ahhoz cumis
nekem sem használt egyik sem
szépen ölbe veszed és megitatod
az elején igy aztán az ágyba
ha látja hogy nincs miért felkelnie
abbagyja
hisz nem kisbaba már
A barátnőm leragasztotta ragtapasszal a bimbóját.:)))
Ez bejött,de előtte volt,hogy bekente citrommal...a gyerek lenyalta,fintorgott majd szopizott:))))
Afokozatoság az nagyon fontos, függ ,hogy hányszor eszik 4-5. alkalommal ?
Az egyik szoptatást helyetesiteni kell más táplálékkal , és kevesebbet ad a cicit.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről?
- Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a ciciről?
- 1, 5 éves gyermekemet, hogyan szoktassam le a ciciről??
- 2 éves gyereket hogyan szoktassak le a ciciről?
- Hogyan szoktassam le a ciciről másfél éves gyermekem?
- Hogyan szoktassam le a 18 hónapos kisfiamat a ciciről?