Hogyan segíthetnék rajta? (beszélgetés)
Olvasd el mégegyszer. Nem a halálát kívántam. Az hogy eltűnt, még nem jelenti hogy meghalt, csak lelépett, így akár meg is szűnt a gond.
A családtag, a halálát, saját magának "köszönheti" minden segítség ellenére.
Ezt írja neked mindenki, én is, hogy ezeknek az emberek nem lehet segíteni csak ha ők is akarják.
Egy szinte idegentől, mint te is vagy neki, lehet hogy el sem fogadná a segítséget.
Pénzt ne adj neki, mert a káros szenvedélyeire költené.
Ha szakember vagy, pszichiáter, vagy hasonló, akkor mondhatod ezt, hogy egy próbát megér.
Ne avatkozz bele olyan ember életébe, aki nem is kérte a segítségedet. Csak azért akarsz hatni rá, mert te!! úgy látod, hogy nem helyes úton jár. Ő így érzi jól magát, miért akarsz beleszólni az ő életébe? Milyen jogon?
Őszintén?
Ha belemélyedsz, sok mindent.
Ne akarj egy drogos link alakot közelengedni magadhoz, se a családodhoz, mert feléget mindent.
Aki drogozik,,ígérni fog fűt fát,,,csak az elvonó segíthet.
Még Channa felvetése a börtönről ,bár drasztikus de az tényleg elvonó is lenne egyúttal ,jobban kijózanítaná,,a környezet mint a hegyibeszéd.sajnos.
Sehogy.
Majd ha segítséget kér (nem anyagit), akkor legyél ott.
Volt egy kollégám, akiről az első napon tudtam, hogy drogos úgy, hogy elvileg még sosem láttam drogost. ő is eltűnt...
Lehet, hogy kellene hagyni a fegyházba vonulást, hátha ott sikerül leszoknia...
Sehogy.
Törődj a saját eleteddel!
Ha kell neki segítség, majd kér, és ott leszel.
"egy hete eltűnt,semmit sem tudni róla"
Hurrá, talán megoldódott a probléma.
Sajnos volt ilyen a családban. Nem tudott segíteni rajta senki, pedig akartak, 1 valaki nagyon is.
Egyszer aztán "megoldódott a probléma" megsirattuk, volt szép temetés és azóta nyugalom van.
A munkatárssal szerintem törődjön a családja, ha van hozzá erejük, ha van értelme.
Rengetegen nem kapnak törődést, mégis normálisan nőttek fel. Ennek semmi köze nincs a szülőkhöz, bár lehet egyszerűbb őket hibáztatni mindenért...
De a kérdésre válaszolva nem kell más problémájába belefolyni. Ha igaz amit írtál, még egy szakembernek sem lenne egyszerű tenni bármit is, nem hogy egy kolléga párjának...
így igaz!
Akaratot én csak a fórumindítóban látok,és nem a munkatársban.
Már rég ismerhetnéd a gondolatmenetemet Forrest.
Hisz naponta beszélgetünk.
Szerinted én most jöttem a hat-húszassal?
Én ugyanazt gondolom, mint Alessandro vagy a Forrest mama...
Én sem a holdon élek..))
Mindenki a saját maga sorsának a kovácsa!
Ez volt a hét legjobb vicce. Nagyon humoros (vagy inkább naiv?) ember lehetsz te. Pont ezt nem szabad, helyette másnak a gondot a saját nyakába vennie. Mert különben viszlát pénz és viszlát jóhiszeműség. Örökre.
Megoldás: nem kell vele foglalkozni, hiszen
"Mindenki a saját sorsának kovácsa."
🙄
További ajánlott fórumok:
- 8 hónapos fiam ki sem lát a náthából. Mivel segíthetnék rajta?
- Segítség! A testvérem 21éves és nem eszik! Már nagyon lefogyott. Hogyan segíthetnénk rajta?
- A sógoromnak lábszárfekélye van, jár a bőrgyógyászhoz, de nem javul. Hogyan segíthetnék rajta?
- Panellakásom konyhaszekrénye erős sárgára sikerült, mivel segíthetnék rajta?
- Szülés után megnyúlt a hasamon a bőr. Milyen krémmel segíthetnék rajta?
- Van egy leukémiás ismerősöm, hogyan segíthetnék rajta?