Segítség! A testvérem 21éves és nem eszik! Már nagyon lefogyott. Hogyan segíthetnénk rajta? (tudásbázis kérdés)
Lehet, hogy rossz tanács, de szerintem fotózzátok le. Az a baj, hogy önkép zavara van. Nagyon rossz dolog. Én is nagyon sokat fogytam, és anno amikor a párommal ujra kibékültünk, 50 kg voltam, és dagadt kövér disznónak neveztem magam és sirtam sirtam. Aztán megláttam egy képet magamról. A szép nőies vidám énem a múlté volt. egy szürke egérkét láttam a képen. Odamentem a páromhoz é mondtam neki, tényleg ilyen vagyok? mondta h igen. belehajtottam a fejem az ölébe és zokogtam h segíts.... nem akarok ilyen lenni.
Egyszerüen nemtudtam feldolgozni, h anno 80 kilós akkor meg 50.... én sem ettem semmit. Jelenleg 56-58 kg vagyok. Tökéletesen elégedett magammal, és edzeni járok, h izmosodjak.
Nekem az a fénykép egy sokk volt, és én kértem segítséget. De ha másképp nem megy be kell utaltatni pszichiátriára.
Ha a családtagok kisérletei csődöt mondtak, akkor feltétlen egy nagyon jó pszihiáterhez kell fordulni. Hangsúlyozom nagyon jó dokihoz!
Én is átéltem anno a 17 éves lányommal szörnyű dolgokat. Evés, hánytatás, evés, hánytatás. nem győztem kaját állítani. Későbbiekben dührohamai lettek, elmaradt a mensese, stb.
Nagyon lassú folyamat volt a gyógyulás, de hatásos. Sikerült egy nagyon aranyos, kíváló szakmai qualitással rendelkező doktornőt találnunk.
Ma már a lányom 35 éves, boldog anyuka.Soha nem felejti Ősem, én sem azt a szörnyü időszakot.
Na, még szerencse.
Sportok a tesód valamit. Az esetleg megoldás lenne. Pszichésen is felszabadítaná, mert egyrészt társaság, másrészt endorfin, adrenalin, aztán meg még ehetne is anélkül, hogy hízna.
Megoldódott, hál'Istennek! A Miss Balaton ugye egyértelműen nem sikerülhetett egy olyan versenyen, ahol már előre tudják, ki fog nyerni... Különben az ilyeneket is mint pl a Zimány Lindácska, be se engedném,mert boldoguljon máshol az, aki már benne van a médiában!!! Szegény csaj, (úgy általánosságban mondom a példát, mert rengetegen így vannak) összekaparja a nevezési díjat, feltuningoltatja magát. Szoli, kozmetikus, egy-két extra ruci, és elmegy a versenyre, ahol semmi esélye, mert az ilyen médiacicák kitúrják. Önbizalom: PUFF!!!
Tesóm is jól beforgott emiatt, de olyan cuki a pasija (meg ráadásul extraszuperkirályhelyes:D), hogy hamar túltette magát rajta.
Néha még kitör rajta a pánik, hogy hízott X dekát, de lehurrogja mindenki, így ő se veszi olyan komolyan az egészet, mint rég!
nehéz sajna manapság ez népbertegség
én dagi vok 120 kg bár nem könnyű de elfogadom magam bár igy meg fiuknak nem kellek de tul sovi se akarok lenni
egyik munkatársam 36 kg pedig egész nap zabál
Na, sajnos arra azért szigorúan figyel...
Gyakran elengedi magát és rendesen eszik, nem hányatja magát. De hogy felszedjen még egy pár kilót--ami egyébként ráférne--, attól megborzong!!!
Most jelentkezett a Miss Balaton szépségversenyre.
Remélem jó eredményt ér majd el, mert ha nem, attól tartok ismét újrakezdi ezt az egész hülyeséget. Vagy hátha lesz már annyi erő benne, hogy mégsem!
:))))ennek nagyon örülök!
Remélem minél hamarabb elindul a hízás útján!
Manapság úgy oldjuk meg az étkezést, hogy azt főzök legtöbbször, aminek tudom, hogy nem tud ellenállni!
És hálistennek már nem is áll ellen!!!
Ha kezd túlesni a krízisen, az már egy nagyon jó dolognak számít!
A barátjának nagyon sokat kell vele foglalkoznia, dícsérgetnie, és meghallgatnia, ha problémája van... ilyenkor hisztisebb és akaratoabb egy ilyen lány(nekem a nővérem volt ebben a cipőben).
Amikor teljesen átesett rajta, még akkor is azt kell megvárni, amíg ő segítséget kér(ebben az esetben lehet elvinni pszichológushoz).
Teljes életmódot kell azonban váltani étkezés szempontjából egy ilyen eset miatt, akár az egész családnak, mivel sokkal lassaban reagál a szervezete a környezet ingereire és néha sokkal hevesebb reakciókat vált ki egy-egy kisebb betegség is.
Az ételt egyébként tényleg nem szabad eröltetni semmiképp, mivel tényleg nagy ellenállásokat vált ki.
Nekünk 2 évbe telt, mire belátta, hogy mi azért szeretjük, ami és nem kell másnak lennie senki kénye-kedve miatt!
Azt a bizonyos unokabátyot pedig tényleg "meg kéne nevelni" egy kicsit!!!!
Hány éves a lányod?
"Kedves" ember az unokabáty. :(
Fogadj meg egy apró tanácsot ez volt-anorexiástól:
sokat kéne beszélgetni vele, megtudni, miért elégedetlen a testével, és miért gondolja, hogy így kell kivívnia mások szeretetét, elismerését.
Kérdezd meg tőle, mitől boldogtalan.
Az anorexiának mindig lelki oka van, csak nemevésben nyilvánul meg.
Ne várd meg, amíg 38 kilós csontváz lesz belőle.
Nem hinném, hogy hajlandó lenne orvoshoz fordúlni, arról nem beszélve, hogy ebben az esetben szerintem a család többet tud érte tenni. Hogy mivel? Szeretettel. Könnyű ezt mondani, tudom. Azt is, hogy szeretitek. Vannak emberek akiknek extra mennyiségű szeretetre van szükségük, és az élet minden percében bizonyítani is kell ezt Nekik. Nincs ezzel semmi baj, Ők ilyenek. A környezetre hárul a feladat, hogy ezt megtegyék.
Szerintem egyetlen módja van annak, hogy a hugod rendbe jöjjön, ha nagyon figyeltek rá, és bebionyítjátok neki milyen értékes, milyen fontos ember a számotokra. Szeretet, törődés, beszélgetés, mosoly.
Az én rokonom esetében bevált. Ez után tudtam csak elvinni orvoshoz.
szia,
pszichiáter, mindenképp vigyétek el, ez betegség és nagyon komoly következményei lesznek.
További ajánlott fórumok:
- Szüleim halála utána a 4 testvérem kirakhat a házból?
- Gyülölöm a testvéremet mit tegyek?
- A szüleim elhanyagolják a testvéremet?
- Teherbe estem 4 év után, miért így reagál a testvérem?
- Hogyan segíthetnék a páromnak, hogy tovább maradjon "állva"?
- A testvérem most közölte, hogy a saját neméhez vonzódik. Nagyon maga alatt van, nem tudom, hogyan segíthetnék neki?