Hogyan rakod el a zöldségeket a fagyasztóba? (tudásbázis)
41. Kata10
2010. jan. 24. 10:33
Okos vagy,hogy találtad ki?????
40. 0a6ce1d48d
2010. jan. 23. 13:39
Előtte ki kell nyitni.
:))))))))))))))))))))))))))))
39. Kata10
2010. jan. 23. 12:35
Ha mosás után le szárítod,akkor egyben sokat is rakhatsz ha darabos.Kisebb helyet foglal és könnyen ki lehet venni belőle egy-egy adagot.
38. a14deb9047
2010. jan. 22. 19:36
mint a 35. hsz. és adagonként, ahogy majd felhasználod
37. Kata10
2009. dec. 14. 00:10
feldarabolva
36. mese
2009. nov. 29. 11:05
megmosva, meghámozva, feldarabolva
35. Kata10
2009. nov. 29. 00:02
Megmosva,lecsepektetve,darabolva sokat egybe!
34. mese
2009. okt. 4. 23:43
felszeletelve, nylon zacskóba.
33. Kata10
2009. okt. 4. 23:30
Már senkit sem érdekel????????
32. Kata10
2009. márc. 16. 13:33
Ha blansírozo a zöldséget nem tarthatod 3 hónapnál tovább mer az íze meg változik!!!!!!
31. zebracsikó
2009. márc. 12. 19:35
zöldbabot és zöldborsót blansírozva kell eltenni a fagyasztóba.
30. zebracsikó (válaszként erre: 19. - Moncsicsi83)
2009. márc. 12. 19:35
hagymát apróra vágok és adagonként folpackba csomagolva teszem be a fagyasztóba.
Kicsit lassabban pirul, mint a friss.
29. Kata10
2009. márc. 12. 19:27
Kedves lányok! én minden fajta zöldséget lefagyasztok:tisztítás,mosás,szárítás után egy nagy acskóba rakom és mindig annyit veszek ki amennyi kell/kisebb helyet foglal/minden fajta gombát le lehet fagyasztani:tisztitva és leforrázva,le csepegtetve adagokba fagyasztom.Nagyon finoman el lehet készíteni olyan mint a friss!!!
28. winny
2009. márc. 10. 18:34
Tisztítás után mosom.
Megszárítom egy konyharuhán és bezacskózva teszem el.
27. 64669b9c48
2009. febr. 14. 14:34
Az én csiperkém kb két hónapot bírt ki annélkül, hogy baja lett volna. A fejeket egyben tettem el rántani, a tönköket darabolva, és azon már látszott, hogy olyan, mint ha üreges lenne. A fejek meg megsötétedtek, ki is dobtam. De amig nem látsz rajta változást, adig semmi baja.
A zöldségeket én is csak tisztitom és darabolom, viszont ha sokáig akarod tárolni, akkor blansírozni kell, ahoz hogy ne legyen szín, íz, állag romlása. Ha rövid időn belül felhasználod, akkor simán elteheted, nem lesz semmi baja.
26. 52d3e0b8a8
2008. dec. 10. 12:30
Nem tudom írták-e már a többiek, hogy petrezselymet jégkockatartóba rakni (darabolva) és kis vízzel felengedni. Ha megfagy utána zacsiba és annyit kockányit veszel ki, amennyi épp kell.
25. moncsicsi83 (válaszként erre: 24. - 52d3e0b8a8)
2008. dec. 10. 07:33
Köszi, akkor inkább nem próbálom ki :)
24. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 21. - Moncsicsi83)
2008. dec. 10. 07:13
Annak szerintem magasabb a nedvességtartama, nem tudom bírná-e?
23. katácskák (válaszként erre: 18. - Gevi1931)
2008. dec. 10. 04:22
idáig mi apróra vágtuk, de amit javasoltál-kipróbáljuk-köszönjük
22. katácskák (válaszként erre: 17. - Leoborta)
2008. dec. 10. 04:20
Mi is így tesszük el.:)
21. moncsicsi83 (válaszként erre: 20. - 52d3e0b8a8)
2008. dec. 9. 22:44
A csiperkét szerinted lehet?
20. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 19. - Moncsicsi83)
2008. dec. 3. 19:08
Gombák közül vargányát szoktunk fagyasztani nyersen, feldarabolva.
19. moncsicsi83
2008. dec. 3. 19:00
Lehet hülyeséget kérdezek, de gombát, illetve hagymát lehet elrakni fagyóba? Ha igen, akkor hogy? Blansírozva, vagy csak "natúran", megpucolva,megtisztítva?
18. gevi1931
2008. nov. 4. 18:16
Nagyon jó ha petrezselyemlevelet, kaprot, snidlinget,zellerlevelet jól megmossátok kicsit szét rakni száradni bele egy nylon zacskóban külön-külön.be a fagyasztóba 2-3 nap mulva kivenni és ránehezkedni vagyis szét morzsolni azt ujra vissza tenni annyit használ az ember amennyit akar, olyan mint a friss.
17. Leoborta
2008. szept. 11. 10:18
Konyhakészen, főzés nélkül, előre adagolva.
16. mamoca1234
2008. szept. 11. 09:15
ÉN FŐZÉS, ÉS BLANSÍROZÁS NÉLKÜL, ÖSSZEVÁGVA, ADAGONKÉNT TESZEM A FAGYASZTÓBA!
15. Cservenák Vali
2008. szept. 11. 08:56
a zöldésgeket blansírozom azaz megfőzöm egy kicsit mert akkor nem lesz főzéskor kemény és ehetetle. cs.vali
14. moncsicsi83
2008. aug. 20. 16:38
Köszi a segítséget, a kelkáposzta máris a fagyóban landolt. Remélem tényleg jó lesz és nem érzik majd rajta :) Ez a kísérleti káposztám most :)
13. sodrak
2008. aug. 20. 14:33
Hasonlóan több előttem szólóhoz, én is csak mosom, darabolom/szeletelem/aprítom a zölségeket és mehetnek a fagyasztóba.
12. 0461ed8f75 (válaszként erre: 11. - Moncsicsi83)
2008. aug. 20. 13:52
Nálunk az gész család így rakja el. A sógornőm - aki nagyon finnyás, kritizálós - egyszer télen evett nálunk paradicsomos káposztát. Kérdezte, hogy hol vettem a káposztát. Mondom a fagyóból. Nem akarta elhinni. Szerinte se lehetett érezni. Én merem ajánlani.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan sütöd a fagyasztott krumplit?
- Hogyan kell a zöldségeket és gyümölcsöket megfelelően vegyszermentessé tenni?
- Ehetek az Update alatt fagyasztott zöldségeket is?
- Hogyan kell fagyasztott leveles tésztából pogácsát készíteni?
- Szerintetek hogyan készíthetnék itthon rántott hagymakarikát? Olyat mint a fagyasztott vagy a gyorséttermi?
- Hogyan rántsam ki a zöldségeket tojás nélkül?