Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek hogyan készíthetnék itthon rántott hagymakarikát? Olyat mint a fagyasztott vagy a gyorséttermi? fórum

Szerintetek hogyan készíthetnék itthon rántott hagymakarikát? Olyat mint a fagyasztott vagy a gyorséttermi? (beszélgetés)


12. kisj
2012. júl. 21. 20:21

kattanj föl receptért a netre

ne sózd és panírozd kétszer


amúgy én nem szeretem

2012. júl. 21. 17:50

Úgy is lehet csinálni, hogy csak liszt és tojás...

Van, aki egy pici ecetes-sós vízben áztatja néhány percig, hogy elvegye a hagyma aromás ízét...

2012. júl. 21. 17:47
Valahol olyat olvastam, hogy palacsinta-tészta sűrűségű cuccal vonják be a hagymakarikát és úgy sütik ki... Vagy valami hasonló. Még nem csináltam. Egyszer kóstoltam kínai étkezdébe, de az nem jött be... Az tuti nem sima panírba volt csinálva, valami olyasmi volt, amit az elején leírtam...
9. air (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2012. júl. 21. 16:40
Szerintem valami hasonló,mint a lángos :))+ hagyma és több hagyma XD
2012. júl. 21. 16:18

Nem szoktam 'vacakolni' vele én sem...

-ha sokat készítek akkor a felkarikázott hagymát enyhén sózom, majd simán panírozom (az sem baj, ha szétesik) és forró olajban kisütöm...

-kirántott húsok után is szoktam a 'maradék' tojás miatt hagymakarikákkal bajlódni...


Hidegen is nagyon finom -nem szoktam újramelegíteni- !!


DDDD

7. c1e9612cd3 (válaszként erre: 5. - C1e9612cd3)
2012. júl. 21. 15:28
amúgy a tojásos morzsába rakhatsz egy kis szódabikarbónát, vagy sütőport, h lazább legyen!
2012. júl. 21. 15:27
mustárral is be kell kenni mindkét oldalát,attól lesz finom
2012. júl. 21. 15:27
én úgy szoktam, h felkarikázom a hagymát, és lesózom. Így könnyen szétesik karikákra, nem kell szedegetni. Azután a karikákat megforgatom lisztben, a tojást pedig elkeverem zsemlemorzsával, annyival, h ne legyen sűrű. Jól megforgatom ebben a tojásos masszában a hagymakarikáimat, és forró olajban kisütöm. Nekem így egyszerűbb, nme kell annyit vacakolni vele. És finom is.
2012. júl. 21. 15:27
Lisztnek én kukoricaliszetet használnék alaposan habverővel felverve jeges vízzel, panírmorzsa nélkül, forró olajban.
2012. júl. 21. 15:22
Ahogy én csinálom. Felszelem, megsózom. Utána szalvétára teszem... Liszt, tojás, morzsa és irány a forró olaj. Szalvétára teszem újra... Ennyi.
2012. júl. 21. 15:21
Mi ugyanúgy rántjuk ki mint bármi mást....jó nagy hagymát felkarikázunk, aztán ízesítjük....jöhet a liszt, tojás, zsemlemorzsa és kisütjük....hmmmm fincsi:).
2012. júl. 21. 15:19

Amit fagyasztva meg a gyorsétkezdében kapni lehet az nem "igazi" hagymakarika! Arra gondoltam, valami tésztaféleséget kellene készíteni és abba belekeverni a főtt/párolt hagymát meg élesztőt vagy sütőport és úgy kisütni.

Tapasztalat?

Egyéb ötlet???

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook