Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek hogyan készíthetnék itthon rántott hagymakarikát? Olyat mint a fagyasztott vagy a gyorséttermi? fórum
Szerintetek hogyan készíthetnék itthon rántott hagymakarikát? Olyat mint a fagyasztott vagy a gyorséttermi? (beszélgetés)
Valahol olyat olvastam, hogy palacsinta-tészta sűrűségű cuccal vonják be a hagymakarikát és úgy sütik ki... Vagy valami hasonló. Még nem csináltam. Egyszer kóstoltam kínai étkezdébe, de az nem jött be... Az tuti nem sima panírba volt csinálva, valami olyasmi volt, amit az elején leírtam...
én úgy szoktam, h felkarikázom a hagymát, és lesózom. Így könnyen szétesik karikákra, nem kell szedegetni. Azután a karikákat megforgatom lisztben, a tojást pedig elkeverem zsemlemorzsával, annyival, h ne legyen sűrű. Jól megforgatom ebben a tojásos masszában a hagymakarikáimat, és forró olajban kisütöm. Nekem így egyszerűbb, nme kell annyit vacakolni vele. És finom is.
Mi ugyanúgy rántjuk ki mint bármi mást....jó nagy hagymát felkarikázunk, aztán ízesítjük....jöhet a liszt, tojás, zsemlemorzsa és kisütjük....hmmmm fincsi:).
Amit fagyasztva meg a gyorsétkezdében kapni lehet az nem "igazi" hagymakarika! Arra gondoltam, valami tésztaféleséget kellene készíteni és abba belekeverni a főtt/párolt hagymát meg élesztőt vagy sütőport és úgy kisütni.