Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan oldjam meg a főzést? fórum

Hogyan oldjam meg a főzést? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
251. Channa*
2019. okt. 7. 18:42

Szombaton rántott csirkemellet és krumplipürét csináltam, mert ilyenkor szeretek olyat főzni, ami hamar elfogy, azaz 1 kajára.

Tegnap meg főztem egy nagy adag sertéspörköltet és nokedlit, valamint karfiol levest és rakott karfiolt, ezzel mi elleszünk szerdáig.


Amit még szoktam gyorskajaként:

Sült csirkecomb (mert csak be kell tenni a sütőbe és csinálhatok közben mást.

A rántott csirkemájat azt hiszem írtam már, ez is gyors kaja.

250. Lávli (válaszként erre: 249. - Bless the child)
2019. okt. 7. 17:00
Hát ezt jól megoldottad 🍴👍
2019. okt. 7. 16:55
Hazaértem és volt 30 percem kaját összedobni. 1 kg csirkemellet szeleteltem, lesóztam. Addig már égett a gáz a grillserpenyő alatt. 2 eresztéssel pirosra sütöttem mindenféle zsiradék nélkül. Az egész tartott 15 percig
248. vidéki3 (válaszként erre: 247. - Bözsi néni)
2019. okt. 6. 13:51
Köszönöm, bő olajban sütöttem. Lehet nem volt elég forró, kicsit bátortalanul fogtam hozzá. Ahogy írtam, ha sikere lesz gyakorolom ;-)
247. Bözsi néni (válaszként erre: 246. - Vidéki3)
2019. okt. 6. 13:45

Szia, nagyon örülök, hogy ízlett.


Ha az elején le is ragad, hagyd kicsit sülni és ha akkor alányúlsz egy villával, v. lapáttal, akkor könnyen feljön. Picit bővebb olajban süsd, bár nem tudom, mennyiben sütötted.


Nem muszáj teflont venned, van olcsóbban tapadásmentes bevonatú is. Az is jó.

246. vidéki3 (válaszként erre: 44. - Bözsi néni)
2019. okt. 6. 13:38

Ma elkészítettem. Ami biztos a recepted szerint volt a 4 tojás. Többit nem mértem, ami volt itthon ;-). Egy nagyobb csirkemellnek több, mint fele. Füstölt sajt volt csak itthon, az inkább kevesebb, mint a receptedben van.

Kicsit macerás volt a "szaggatás", de nagyon-nagyon-nagyon finom. Nincs teflonos serpenyőm, itt-ott leragadt a massza. Ha a háztartásomban lakónak is ízlik, lehet beruházok egy teflonosra. Vagy van ötleted, hogy süssem?

245. semleges (válaszként erre: 165. - Fincsi5)
2019. okt. 5. 07:01
Fincsike:)
244. fincsi5 (válaszként erre: 218. - 0adc8842b1)
2019. okt. 4. 07:20

Még nem ettem fagyasztott ételt. Túrós derelyét sem az elmúlt 45 évben. Nem is tervezem.

Ennyi ésszel kell beérnem, ha eddig elég volt, talán még kitart 10 évig, nekem elég.

243. 492ba1b160 (válaszként erre: 221. - 0adc8842b1)
2019. okt. 3. 20:37
Mivel nem főzök, így nem is fagyasztok. Jeget tartok a fagyasztóba, ez igazán minden mentes.
242. globus (válaszként erre: 236. - F8db0709b8)
2019. okt. 3. 19:17
Én normál tésztával nem próbáltam fagyasztani levest, csak gluténmentessel, egy családtagunk lisztérzékeny. Konkrétan az olyan lett felengedés után, mint a drót... mivel kukorica alapú, valószínűleg másképpen viselkedik. Búzalisztből maga a kifőzött tészta, pl. szarvacska, nokedli, tarhonya stb. fagyasztható, ezt kipróbáltam.
2019. okt. 3. 19:13
Olyan finom ételeket írtok én nagyon éhes lettem. De nagyon jók az ötletek. Köszönöm
240. selena78 (válaszként erre: 234. - Globus)
2019. okt. 3. 17:52
Na igen. Ezt a ma divatos mézes mustáros pácban érlelt husikat én sem szeretem. Főleg, ha grillezik, és kap egy fekete kérget. Hát én úgy érzem, hogy megégett.
239. Lávli (válaszként erre: 237. - 9b10f3d7ff)
2019. okt. 3. 17:52

Zöldséget én is, jó ideje már csak krumplival sűrítek.

Gyümölcsöt soha. Vagy tejszín vagy semmi.

238. selena78 (válaszként erre: 233. - Bözsi néni)
2019. okt. 3. 17:48

Nézd, az ízlésen nem lehet vitatkozni, nem is érdemes.


A vadhúsokhoz megy a gyümölcs, a kacsa meg az a szárnyas, ami a legjobban megőrizte a vad jellegét. Így mi naranccsal töltjük a kacsát. Vagy almával.


De nyilván, aki nem szereti, nem szereti. Az másként készíti.

237. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 235. - Lávli)
2019. okt. 3. 17:43
Én szoktam úgy süríteni, hogy egy közepes főtt krumplit a gyümölcsszósz, vagy főzelék egy részével összeturmixolom. A krumpli semlegesízű, és finom krémes állaga lesz így a sűrítendő ételnek.
236. f8db0709b8 (válaszként erre: 219. - 0adc8842b1)
2019. okt. 3. 17:25

Köszönöm eme felvilágosítást...

1x fagyasztatottam tésztával levest,had ne beszéljek a tészta minőségéről.

Főzök már vagy 27 éve,nem hiszem oktatásra szorulok,talán ezért is lettem maradi,mert anno még nem volt ennyi szemét a boltban,igy főztünk...

Tudod étteremben is elemeztem már ki kaját,és totál ugyanolyan lett otthon...sőt..

De azért tényleg köszi..

235. Lávli (válaszként erre: 231. - 0adc8842b1)
2019. okt. 3. 17:22

Én beteszem a combok közé 😂

Nagyon szeretem . Almát, meggyet, körtét, barackot.

Ritkán van szósz, sajnálom agyonlisztezni, keményítőzni a finom gyümölcsöket, inkább csak tejszín, ha sűríteni akarom. De már az is módosulat.

234. globus (válaszként erre: 233. - Bözsi néni)
2019. okt. 3. 17:14
Mi sem... cukros, mézes, fahéjas, lekváros hússal ki lehet kergetni a világból. Győrben voltunk tavaly karácsonyi vásáron, inkább nem ettem ebédet, elég volt ránézni a ragacsos csirkeszárnyra.
233. Bözsi néni (válaszként erre: 231. - 0adc8842b1)
2019. okt. 3. 17:10
Én nem szoktam, mert ki nem állhatom. Húshoz gxümölcsöt soha, nem szeretem.
232. 0adc8842b1 (válaszként erre: 230. - Lávli)
2019. okt. 3. 17:05
Olyan, mint a szeretkezés, hirtelen nem nagy hőfokon, így tovább tart.
231. 0adc8842b1 (válaszként erre: 228. - 0adc8842b1)
2019. okt. 3. 17:04
De nem szoktatok mondjuk birsalma, alma, meggy, egres szószt enni? Majdnem olyan, mintha a combok közé tennéd sütésnél. Nektek nem volt még gyümölcs a "combjaitok" között???
230. Lávli (válaszként erre: 228. - 0adc8842b1)
2019. okt. 3. 17:02

Az a konfitált kacsacomb.

Tényleg nagyon finom.

Én az oldalast is alacsony hőfokon, több órán át sütöm (konfitálom).

229. globus (válaszként erre: 222. - 0adc8842b1)
2019. okt. 3. 17:02
Ő bizonyára másban jó.
228. 0adc8842b1 (válaszként erre: 205. - 9b10f3d7ff)
2019. okt. 3. 16:57
Én 6 csirkecombhoz 3 almát, nem túl érettet, hogy ne legyen édes íze. Vagy kacsacombhoz akár 4-et is, meghámozva cikkekbe aládugva. 3 órát 160 fokon sütve. Olyan finom, a te ujjadat is megnyalnám.
227. 0adc8842b1 (válaszként erre: 200. - Bözsi néni)
2019. okt. 3. 16:55
Nem kell túlzásba vinni, akkor nem érezni. Különben körtével a legfinomabb, és szegfüszeg is kell bele.
226. 0adc8842b1 (válaszként erre: 195. - Bless the child)
2019. okt. 3. 16:54
Ezért kell a kacsacomb közé almákat rakni, vagy narancsot. Persze a csirkemell, vagy pulyka-, kacsa elég száraz, oda egy kis szalonna is kell.
225. 0adc8842b1 (válaszként erre: 193. - Bözsi néni)
2019. okt. 3. 16:52
Végre egy értelmes mondat. Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!
224. 0adc8842b1 (válaszként erre: 192. - 9b10f3d7ff)
2019. okt. 3. 16:51
A húst benne hagyom, a zöldség édes és az rontja el a levest, amikor melegíted.
223. 0adc8842b1 (válaszként erre: 187. - Fincsi5)
2019. okt. 3. 16:50
Rád? vagy az ételekre? Én szívesen főznék neked. Ki kellene találnod meddig volt a mélyhűtőben. "Rá fáznál"!
222. 0adc8842b1 (válaszként erre: 186. - Bless the child)
2019. okt. 3. 16:49
De, csak azt sem én, sem a gyerek nem eszem meg. Egy hétig ő szi, vagy megy a túlvilágra.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook